Tgrt Haber

Milli yas bitti mi, uzatıldı mı? MİLLİ YAS NEDİR?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
17 Şubat 2023 10:46 - Güncelleme : 17 Şubat 2023 11:15
Milli yas bitti mi, uzatıldı mı? MİLLİ YAS NEDİR?

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki 2 büyük deprem Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Şanlıurfa, Diyarbakır, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Malatya ve Adıyaman'da yıkımlara neden oldu. Yaşanan felaket sonrası yedi gün süreyle milli yas ilan edildi. Deprem bölgelerinde arama - kurtarma çalışmaları devam ederken, Türkiye tek yürek oldu ve yurdun dört bir yanında yardım toplayarak bölgeye ulaştırmaya çalışıyor. Peki, Milli yas bitti mi, uzatıldı mı?

Kahramanmaraş​'ınPazarcık​ ve Elbistan​ ilçelerinde yaşanan ve 10 ilde yıkıma neden olan deprem​ sonrası binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Deprem sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, ülkede mili yas ilan edildi. Peki, Milli yas​ bitti mi, uzatıldı mı? 

MİLLİ YAS NEDİR?

Mili yas, o ülkeden veya başka bir yerden önemli bir kişinin veya kişilerin ölümü, cenazesi veya bunların yıl dönümü nedeniyle hükûmetler tarafından ilan edilir. Kahramanmaraş merkezli depremde binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesi üzerine milli yas ilan edildi. 

Milli yas bitti mi, uzatıldı mı? MİLLİ YAS NEDİR?

MİLLİ YAS BİTTİ Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de meydana gelen depremler sebebiyle 7 gün süreyle milli yas ilan edildiğini açıkladı. Resmi Twitter hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle yedi gün süreyle millî yas ilan edilmiştir. Bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 12 Şubat 2023 Pazar günü güneşin batışına kadar bayrağımız yarıya çekilecektir." ifadelerini kullandı. 

MİLLİ YAS UZATILDI MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milli yas açıklamasının ardından vatandaşlar milli yas uzatıldı mı? sorusu araştırılıyor. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan deprem sonrası arama - kurtarma çalışmaları devam ediyor. Konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Güncel gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz. 

 

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...