Tgrt Haber

Milyonda bir çekilecek görüntü... Deniz altında ürküten deprem anı 

20 Nisan 2023 05:17 - Güncelleme : 20 Nisan 2023 05:25

Denizin metrelerce derinliğinde bir grup dalgıç kameraları kayıttayken depreme yakalandı. 5.9 büyüklüğündeki depreme yakalan dalgıçlar deniz tabanındaki sarsıntıyı ve toz bulutunu saniye saniye görüntüledi. 

Filipinler​'in Batangas eyaletinde meydana gelen 5.5 ve 5.9 büyüklüğündeki deprem​ eyalet halkını korkuturken sarsıntıya su altında yakalanan dalgıçlar ise o ürkütücü saniyeleri anbean kaydetti. 

Deprem, başkent Manila​'da ve Güney Luzon'da hissedildi. ilk sarsıntı Batangas'ta saat 03.07 sularında meydana gelirken 5.5 ve 5.9 büyüklüğünde iki deprem kaydedildi. 

SU ALTINDA ÜRKÜTEN ANLAR 

Filipinler'de meydana gelen depremde can kaybı ve yaralanma yaşanmazken dalgıçlar depreme su altında yakalandı. Deprem anında 18 metre derinlikte olan dalgıçlar 5.9 şiddetindeki sarsıntıyı kaydetti. 

Kaydedilen görüntülerde deniz tabanındaki sarsıntı gözlemlendi. Tabanda oluşan toz bulutu ise dalgıçların görüş mesafesini kısalttı. Dalgıçlar yaşadıkları o anları "Üzerimizden 200 tonluk bir gemi geçiyormuş gibi hissettik" diyerek ifade etti. 

 

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...