Tgrt Haber

Mutfak temizliği yaparken işinize yarayacak öneriler ve mutfaktaki tüm kötü kokuyu yok eden teknik...

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
16 Ağustos 2023 16:03 - Güncelleme : 16 Ağustos 2023 17:37
Mutfak temizliği yaparken işinize yarayacak öneriler ve mutfaktaki tüm kötü kokuyu yok eden teknik...

Mutfakta temizlik sırasının olduğunu biliyor musunuz? Mutfakta fazla bulunan dolaplar, tezgah ve aletleri temizlerken en kısa sürede temizlemek, en iyi sonucu almak isterseniz sıraya uymak zorundasınız. Mutfakta belirlenen sıraya göre temizlik yapmak işinizi oldukça basit hale getirecektir.

Birçok eşyanın bulunduğu mutfağı temizlerken pratik bir düzen belki de işinizi kolaylaştıracak. Mutfağı temizlerken aslında bir dizi sıra var. Mutfak​ temizlerken ilk önce dağınıklıktan kurtulmanız lazım. Kirli bulaşıklar, yağlı tezgah ve dağınık eşyalar gözünüzü korkutabilir. Size anlatacağımız sırayla mutfak temizliği eskisi kadar zor olmayacak. 

MUTFAK TEMİZLERKEN SIRA OLDUĞUNU BİLİYOR MUSUNUZ 

NTV'de yer alan habere göre;  Mutfağı temizlerken ilk olarak dağınıklıktan kurtulmanız gerekir. Tezgahta işinize yaramayacak ürünleri kaldırırsanız daha kolay hareket edebilirsiniz. Tüm tezgah temizlendikten veya mutfak tamamen temizlendikten sonra eşyaları yerlerine koyabilirsiniz. 

Bulaşık makinasını temizlemeniz önemli. İlk olarak temizleri yerleştirip kirlileri makinaya yerleştirin. Elde yıkanması gereken bulaşıkları da yıkayın. Çaydanlığınızı elde yıkamak istiyorsanız biriken kireç tortusundan kurtulmak için 10 dakika kadar içinde sirke kaynatın.

Mutfak temizliği yaparken işinize yarayacak öneriler ve mutfaktaki tüm kötü kokuyu yok eden teknik...

Elektirkli ocak ise bulaşık sabunu yerine çok amaçlı bir temizleyiciyi ile temizlenmeli. Üst kısmı temizledikten sonra, fırının ön kısmını çok amaçlı bir temizleyici, beyaz sirke veya seyreltilmiş bulaşık sabunu ile silin. Düğmeleri ve ekranını unutmayın. 

Temizlikte son olarak ise zemini bırakın. Yerlere sürekli bir şeyler düşeceği için temizliğin son aşaması zemin olmalıdır. Yerdeki kırıntı ve tozları süpürdükten sonra paspas yapın. Mutfağın çöpünü çıkararak mutfakta temiz bir koku kalmasını sağlayın.

 

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...