Tgrt Haber

Müzisyen Bayram Can: Söz yazarlığı konusunda kendimi geliştiriyorum

21 Ekim 2022 19:55 - Güncelleme : 21 Ekim 2022 20:04
Müzisyen Bayram Can: Söz yazarlığı konusunda kendimi geliştiriyorum

Müzik sektöründe çalışmalarına devam eden ve yazdığı şarkı sözleri ile bu alanda da kendisini iyiden iyiye gösteren Müzisyen Bayram Can, halihazırda kendi şarkılarını yazmanın yanında ünlü isimler için de şarkı sözü yazdığını belirtti: “Şarkı sözü yazma çalışmalarına çok önem veriyorum. Müzik sektöründe yaratıcı çalışmalara ihtiyaç var. Ben de açıkçası yaratıcı ve özgün şarkı sözleri yazarak bu boşluğu doldurmaya çalışıyorum.”

Kendi şarkılarının yanında önemli şarkıcılar için de şarkı sözü yazdığını belirten Bayram Can bu konuda örnek aldığı isimler olduğunu ifade ederek “Biliyorsunuz bir şarkı en önemli iki husus şarkının sözleri ve bestesidir. Bu nedenle her iki kısımda da titiz bir çalışma sergilenmelidir. Eğer şarkınız özgün olsun istiyorsanız, şarkının sözlerine ve bestesine önem vermelisiniz. Ben de açıkçası konunun bu yönünün çok önemli olduğunu düşündüğümden, çalışmalarıma yoğun bir şekilde devam ediyorum.” sözleriyle şarkı sözü çalışmalarında önem verilmesi gereken hususlardan bahsetti.

ŞARKI SÖZÜ YAZARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BİRÇOK HUSUS VAR

Şarkı sözü yazarken dikkat edilmesi gereken birkaç husus olduğunu, bunların her birinin özgün ve yaratıcı şarkı yazmak adına önemli olduğunu ifade eden Bayram Can, “Uzun zamandır bu alanda çalışmalarda bulunuyorum. Kendimi geliştirirken deneyim de elde ettim. Neticede müzik​ sektöründe başarılı çalışmalarda bulunan birçok insan var. Ben de onları örnek alıyorum. Kendi tarzımı oluşturduğum için tarzıma uygun bir çalışma anlayışı içindeyim. Elde ettiğim deneyimlerden, şarkı sözü yazarken oldukça özel bir çalışma içinde olunması gerektiğini öğrendim. Bu nedenle şarkı sözü yazma sürecinde çok sistemli bir çalışma gerçekleştiriyorum.” ifadelerinde bulundu.

Müzisyen Bayram Can: Söz yazarlığı konusunda kendimi geliştiriyorum

YENİLİKÇİ VE ÖZGÜN ŞARKI SÖZLERİNE İHTİYACIMIZ VAR

Müzik sektörünün özgün ve yenilikçi çalışmalara ihtiyaç duyduğunun altını çizen Bayram Can, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “Müzik sektörü gelişmeye açık bir sektör. Dolayısıyla bu alanda yapılacak çalışmalarda sanatçıların titiz bir şekilde hareket etmesi gerekiyor. Sektör gelişsin istiyorsak, belli başlı hususlara özen göstermeliyiz. Bunun yanı sıra özellikle şarkı sözü yazarken yaratıcılık ön planda yer almalıdır. Ayrıca yazılan şarkının bir eşi benzeri olmamalıdır, yani özgünlük oldukça önemli. Ben de çalışmalarımda bu hususlara dikkat ediyorum.”

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...