Tgrt Haber

Nestle hangi ülkenin malı? Nestle boykot listesinde var mı?

Editör: Yunus Tevfik / Kaynak: TGRT Haber
03 Şubat 2024 13:37 - Güncelleme : 03 Şubat 2024 13:39
Nestle hangi ülkenin malı? Nestle boykot listesinde var mı?

Ülkemizde Nestle markası çatısı altında çok çeşitli ürünler satışa sunulmaktadır. Bu nedenle de oldukça geniş bir alıcı kitlesine ulaşan Nestle ile ilgili son günlerde hangi ülkenin malı olduğu yönünde araştırmalar yapılıyor. Peki Nestle hangi ülkenin malı? Nestle boykot listesinde var mı? Cevabı haberimizde…

Son zamanlarda Nestle markasının hangi ülkeye ait olduğu ve boykot​ listesinde yer alıp almadığı araştırılıyor. 

NESTLE HANGİ ÜLKENİN MALI? 

Nestlé’nin merkezi Vevey İsviçre​'de bulunmaktadır. 1875 yılında kurulan şirket dünya çapında bir gıda üreticisi konumundadır. Ayrıca Nestle’nin dünya üzerinde 500’e yakın fabrikası bulunmaktadır. Ülkemizde ise Bursa’da 2 fabrikası yer alıyor.  

Nestle’nin kurucusu Alman asıllı Henri Nestlé’dir. Şirketin CEO’su ise 2017 tarihinden itibaren Ulf Mark Schneider’dir. Halka açık bir şirket olan Nestle’nin ilk piyasaya sürdüğü ürün ise bebek mamasıdır.

NESTLE BOYKOT LİSTESİNDE VAR MI?

Nestle boykot listesinde yer almaktadır. Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi geçtiğimiz kasım ayında TBMM restoranlarında, kafeteryalarında ve çay ocaklarında Nestle ürünlerini menülerden kaldırdığını açıklamıştı.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...