Tgrt Haber

Obama'nın sinsi oyunu deşifre oldu!

06 Nisan 2016 13:04 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:13
Obama'nın sinsi oyunu deşifre oldu!

Eski CIA ajanı yazdığı biyografi kitabında Obama'nın Esad'ın devrilmesi ile ilgili yaptığı 50'ye yakın plana karşı çıktığını öne sürdü.

Eski CIA ajanı Douglas Laux biyografi niteliğindeki kitabında, Obama'nın 2011 yılı ağustos ayında "Esad'in kenara çekilmesinin zamanının geldiği" yönündeki savını yürürlüğe koymanın yollarını bulmakla görevlendirilen ekipte yer aldığını yazdı. Laux, NBC televizyonuyla yaptığı söyleşide, "ekibin bu dönemde 50 iyi tasarlanmış plan ortaya koyduğunu" belirterek, "Ancak siyasi irade, bir tanesini bile hayata geçirmemize izin vermedi" ifadesini kullandı.
Eski ajan, dönemin CIA Başkanı David Petraeus, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Savunma Bakanı Leon Panetta'nın desteklediği planların hepsinin, Obama tarafından reddedildiğini savundu.
Douglas Laux CIA'nin, Özgür Suriye Ordusu güçlerini silahlandırma planı geliştirdiğini, öte yandan bunun, Esad rejiminin, İran ve Hizbullah'tan aldığı destekten ağır basacak bir boyuta hiç ulaşmadığını ileri sürdü. Laux öte yandan kendi planı uygulansa bile bunun Suriye'deki savaşı sona erdireceğine veya IŞİD'in yükselişine engel olabileceğine inanmadığını sözlerine ekledi.
Eski CIA ajanının biyografisinin büyük bölümünde, Suriye ve Afganistan'daki çalışmaları ve istifasıyla sonuçlanan politik hatalara öfkesi anlatılıyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...