Cilt lekelerine ve yaşlanmalara karşı etkili bir yöntem olan ve birçok güzellik uzmanı tarafından önerilen oksijen terapi; daha çok cildin yaşlanması sonucu tercih edilen bir bakım çeşididir. Bu haberimizde sizler için: "Oksijen terapi nedir?, Oksijenli cilt bakımı nasıl yapılır?, Oksijen terapi ne işe yarar?, Oksijenin faydaları nelerdir?, Oksijen maskesi cilt ne işe yarar?" gibi merak edilen soruları açıklayacağız...
Oksijen terapi özellikle cilt lekeleri ve cilt yaşlanmasına karşı etkilidir. Cildin yaşlanması, savunma gücünün azalmasına neden olur. Bu da cilt lekelerinin oluşması demektir. Oksijen terapi buna karşın önemli bir destek yöntemdir.
Oksijen terapi yüksek basınçlı oksijenin cilde uygulanmasıyla yapılır. Bu yöntem aynı zamanda tedavi edici diğer medikal kozmetik ürünün orta deriye geçmesine imkan verir. Oksijen kondansatorü aracılığıyla 0,6 bar ile 1 bar arasında bulunan basınçla saf oksijen epidermisin alt tabakasına verilir. Tedavi eden aktif maddeler basınçla birlikte yanına sürüklenir. Krem vb. dışardan gelecek hiç bir uygulamanın ulaşamayacağı derinliğe, bu aktif maddeler bu sayede ulaşır. Kalıcılığı uzundur ve etki hemen görülmektedir. Oksijen terapi ile cilde canlılık gelir, yorgun hücreler yenilenir ve cilt yumuşak olur ve cilt taze görünür.
Oksijen terapide kullanılan özel medikal kozmetik ürünlerin içeriğinde A, C, E vitaminleri bulunur. Ayrıca, aloe vera bitki özü ve oksijen aktivitörlü sıvı bulunur. Oksijen terapide cilde belirli bir basınç uygulanması, ciltte masaj etkisi yapar, kolojenliği sağlar ve elastin sentezi uyarır.
Oksijen terapinin seansları ve süresi tedavinin boyutuna göre değişir. Fakat aşağ yukarı 45 dakika ile 2 saat arasında sürer. Sorunun tipi ve çeşidine göre seanslar 5 ile 10 seans arasında değişmektedir.
Oksijen terapinin hiçbir yan etkisi görülmez. Saf oksijen, basınçlı enjeksiyon yöntemi, özel formullü kozmeyitler cildin derinine inerler ve ağrı acı hissetirmezler. Ayrıca herhangi bir morarma da görülmez.
Hangi durumlarda kullanılır?