Tgrt Haber

Aklın sınırlarını zorlayan zeka testi: 11 saniye içinde ormandaki hayvanı bulabilir misiniz?

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
19 Aralık 2022 10:00 - Güncelleme : 19 Aralık 2022 17:17

Optik illüzyonlar, algınızı zorlayan ve gözlem becerilerinizi test eden görüntülerdir. Amerikalı vahşi yaşam fotoğrafçısı Art Wolfe tarafından çekilen fotoğraflardan biri olan bu fotoğrafta, bazı ağaçların ve otların olduğu görülüyor. Bu ormanda gizlenmiş birde hayvan bulunuyor. Bu hayvanın nerede olduğunu bulmak ise sizin gözlem yeteneğinize kalıyor.

Optik illüzyonlar​ üç türe ayrılır: Gerçek, fizyolojik ve bilişsel. İyi bir beyin egzersizi olan optik illüzyonların düzenli olarak uygulanmasının, konsantrasyon ve gözlem becerilerinin artmasına neden olabileceği belirlenmiştir.  Gözlem becerilerinizin ne kadar iyi olduğunu öğrenmek isterseniz bu görseli dikkatlice incelemeniz ve 11 saniyede ormandaki kurdu bulmanız gerekiyor. Bu tür optik illüzyonlarla hızlı bir şekilde zekanızı test edebilirsiniz.

Aklın sınırlarını zorlayan zeka testi: 11 saniye içinde ormandaki hayvanı bulabilir misiniz?

11 SANİYEDE KURDU GÖREN YÜKSEK IQ’SUNU ORTAYA KOYUYOR

Kurt zeki bir hayvandır ve kamuflajda uzmandır, bu da ilk bakışta fark edilmesini zorlaştırır. Bu optik illüzyon testinde, ormanda saklanan bir kurdu 11 saniye içinde bulmanız isteniyor. Verilen sürede kurdu görebilenler ise gözlem yeteneğini ve yüksek IQ’sunu ortaya koyuyor. Resimdeki kurdu görmenin en iyi yolu, görüntüyü dikkatlice taramak ve kurda benzeyen herhangi bir şekli tespit etmektir. Bu ölçüm gözlem becerilerinizi ve hızlı karar verme yetinizi test etmenin harika bir yoludur. Bulabilenleri tebrik ediyoruz.

Aklın sınırlarını zorlayan zeka testi: 11 saniye içinde ormandaki hayvanı bulabilir misiniz?

Algı uzmanları tarafından önerilen ve psikanalizlerin bir parçası olarak kullanılan optik illüzyon testlerini düzenli olarak çözmek hızlı kavrama yetisi üzerinde olumlu katkılar sağlıyor.

IQ​ ve zeka testlerinden yararlanarak bilişsel zeka gelişimi için  TGRTHaber.aktuel  içeriklerine tıklayabilirsiniz.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...