Tgrt Haber

Oyuncu Enis Fosforoğlu’nun kızı Seren Fosforoğlu hakkında bilgiler

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
04 Nisan 2024 10:54 - Güncelleme : 04 Nisan 2024 10:58
Oyuncu Enis Fosforoğlu’nun kızı Seren Fosforoğlu hakkında bilgiler

Usta isimler arasında olan Enis Fosforoğlu, 14 Haziran 1948 yılında dünyaya geldi ve 22 Haziran 2019 yılında hayatını kaybetti. Oyuncu olan kızı Seren Fosforoğlu'nun kim olduğu merak edilirken kaç yaşında ve nereli olduğu da araştırıldı.

1976 yılında Ankara'da doğan oyuncu, Renan Fosforoğlu ve Mualla Kavur'nun torunudur. Başarılı oyunculuk kariyeri olan bir ailenin içerisinde büyüyen isim, ailesindeki isimler gibi başarılı bir performans sergilemektedir.

Kadıköy Kız Lisesi'nde eğitimini tamamlamasının ardından İstanbul Üniversitesi Turizm Bölümü'nden mezun oldu.

Beyefendiyi görmek istiyorum, Çocuğum, Deli, Dilsiz Kızla Evlenenin Güldürüsü gibi tiyatro oyunlarında yer aldı. Mutlu Yüz Ailesi, Kınalı Kar, Mihriban, Köpek, Fırtına, Oğlum için, Hayat Güzeldir ve İhanet filmlerinde de rol alan isim sevilerek takip edilmektedir. 

Oyuncu Enis Fosforoğlu’nun kızı Seren Fosforoğlu hakkında bilgiler - 1. Resim

Enis Fosforoğlu ise Galatasaray Lisesi'nde eğitim aldıktan sonra 1970 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu yüksek mezunu oldu. 1970-1976 aralığında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde görev almıştır. Ferdi Merter ile kardeştir.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...