Özel Olimpiyatlar 2015 nedir, Özel Olimpiyatlar 2015 Doodle oldu
Özel Olimpiyatlar 2015 Doodle yapıldı. Google, Özel Olimpiyatlar 2015'i ana sayfasına taşıdı. Özel Olimpiyatlar 2015 hakkında tüm detaylar haberimizde mevcuttur.
Özel Olimpiyatlar 2015 Doodle yapıldı. Google, Özel Olimpiyatlar 2015'i ana sayfasına taşıdı. Özel Olimpiyatlar 2015 hakkında tüm detaylar haberimizde mevcuttur. Özel Olimpiyatlar Türkiye, tüm Dünya’da 170 ülkeye yayılmış 225 kurumu kanalıyla, 4,4 milyon kişiye ulaşan Uluslararası Özel Olimpiyatlar’ın (Special Olympics) Türkiye’deki kuruluşudur.
Türkiye’de Özel Olimpiyat çalışmaları, ilk olarak 1982 yılında Prof. Dr. Hıfzı Özcan ile Kennedy Vakfı arasında imzalanan anlaşma sonucu Türki Spastik Çocuklar Derneği’nde başlatıldı. Gençlik ve spor Genel Müdürlüğü, Milli eğitim Bakanlığı ve Türkiye Olimpiyat Komitesi tarafından tanınan ve desteklenen Özel Olimpiyatlar Türkiye, Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu’nun resmi programı olarak da benimsendi. Eğitim seminerleri, bölgesel karşılaşmalar, ulusal oyunlar ve uluslararası oyunlara katılım gibi etkinlikleri, bu Federasyonun programına alındı.
Kuruluşundan itibaren Türkiye Spastik Çocuklar Derneği bünyesinde, bu derneğin ve Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın desteği ile faaliyet gösteren Özel Olimpiyatlar Türkiye, 2003 yılına gelindiğinde 45 ilimize ulaşmış ve sporcu sayısı 5.000’e yükselmişti. Bu büyümenin gereği olarak 26 Kasım 2002’de Dilek Sabancı’nın başkanlığında, Sakıp Sabancı ve Prof. Dr. Hıfzı Özcan’ın Onur Üyelikleri ile kurulan Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (ÖSSED) ile özerk bir statü kazandı. 24 Kasım 2005 tarihinde Derneğimiz ‘Türkiye’ adını da alarak Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED) oldu.
1982 yılında çalışmalarına başlayan Özel Olimpiyatlar Türkiye, 2015 yılına gelindiğinde 68 ilde, 15.000’e yaklaşan özel sporcu, diğer çocuk, genç ve erişkinle yoluna devam ediyor.
Özel Olimpiyatlar Türkiye tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de devletin, kamu kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, gönüllülerin ve özel sektörün desteğiyle başarı kazanıyor ve gelişiyor. Özel Olimpiyatlar Türkiye, daha fazla spor dalında, daha geniş bir coğrafyada, daha çok sayıda zihinsel engelli bireye ulaşmayı hedefliyor.