Tgrt Haber

27 Haziran Salı günü bankalar açık mı? Arefe günü bankaların çalışma saatleri

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
27 Haziran 2023 08:48 - Güncelleme : 27 Haziran 2023 09:39
27 Haziran Salı günü bankalar açık mı? Arefe günü bankaların çalışma saatleri

9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle beraber vatandaşlar, pazartesi günü bankaların açık olup olmadığını araştırıyor. Resmi kamu kurum ve kuruluşlarda işleri olan vatandaşlar, 9 günlük bu tatilde Arefe günü bankaların açılış saatlerini araştırıyor.

Bu yıl Kurban Bayramı​, 28 Haziran Çarşamba günü başlayıp 1 Temmuz​ Cumartesi günü son bulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın açıklamasıyla kamu kurum ve kuruşlarının Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak belirlendi. Vatandaşlar, pazartesi günü bankaların açık olmayacağını araştırıyor. 

KURBAN BAYRAMI'NDA 9 GÜN KİMLERE TATİL? 

9 günlük Kurban Bayramı tatili sadece devlet memurlarını kapsamaktadır. İdari izin, özel sektör çalışanlarını etkilemiyor. 26 Haziran Pazartesi ve 27 Haziran Salı tarihleri resmi tatil olarak kabul edilmemektedir. Özel sektör çalışanları, 26 Haziran Pazartesi günü tam gün ve 27 Haziran Salı günü yarım gün çalışacaktır.

AREFE GÜNÜ BANKALAR AÇIK MI?

İdari izin yalnızca kamu çalışanlarını kapsarken, özel sektör bankaları bu kapsama dahil değildir. Bankalar, Borsa İstanbul'un çalışma prensibine uyum sağlar. Bu sebeple bankaların, 26-27 Haziran tarihlerinde açık olması bekleniyor. Borsa İstanbul, geçmiş idari izin ve tatil dönemlerinde çalışmalarına devam etmiş ve sadece resmi tatil günlerinde kapalı olmuştur. Güncel gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz. 

 

 

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...