Tgrt Haber

Bayramda kuyumcular açık mı? Bayramda kuyumcular kaçta kapanıyor?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
28 Haziran 2023 07:14 - Güncelleme : 28 Haziran 2023 10:44
Bayramda kuyumcular açık mı? Bayramda kuyumcular kaçta kapanıyor?

Kurban Bayramı'nın 9 günlük tatili bugün itibariyle başladı. Özel sektör çalışanların tatil günü ise arefe yarım gün ve Kurban Bayramı tatil olarak belirlendi. 27 Haziran Salı Arefe günü özel sektörü çalışanları işlerine devam edecek. Peki, Arefe günü kuyumcular açık mı? Arefe günü kuyumcular kaça kadar açık?

2023 yılının Kurban Byaramı 28 Haziran Çarşamba günü başlayacak ve 1 Temmuz Cumartesi günü bitecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın açıklmasıyla Kurban Bayramı​ tatili 9 gün olarak belirlendi. Peki, Arefe günü​ resmi tatilmi, kuyumcular​ açık mı? 

AREFE GÜNÜ KUYUMCULAR AÇIK MI?

Kuyumcuların normal günlerde açılış saati hafta içi 09:00 kapanışı ise 19:00 olarak belirlendi. Bu hafta kamu kurum ve kuruluşların tatilinin başlaması ve 9 gün sürmesi nedeniyle vatandaşlar, 26 – 27 Haziran'da kuyumcuların açık olup olmadığını araştırıyor. Kuyumcular Arefe günü yarım gün ve Kurban Byaramı süreci boyunca kapalı oalcak. 26-27 Haziran tarihlerinde ise kuyumcular açık olacak. 

KURBAN BAYRAMI'NDA 9 GÜN KİMLERE TATİL? 

9 günlük Kurban Bayramı tatili sadece devlet memurlarını kapsamaktadır. İdari izin, özel sektör çalışanlarını etkilemediği için onları ilgilendirmemektedir. 26 Haziran Pazartesi ve 27 Haziran Salı tarihleri resmi tatil​ olarak kabul edilmemektedir. Özel sektör çalışanları, 26 Haziran Pazartesi günü tam gün ve 27 Haziran Salı günü yarım gün çalışacaktır.

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...