Tgrt Haber

Pekmezin faydaları neler? Pekmez kilo aldırır mı?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
08 Eylül 2022 13:18 - Güncelleme : 08 Eylül 2022 15:01
Pekmezin faydaları neler?

Hakiki pekmezin insan vücuduna birçok faydası var. Ek madde içermeyen hakiki pekmezler, gırtlakta yanma yapar ve düzenli içildiğinde birçok hastalığa fayda sağlar. Kansızlığa faydası ile bilinen pekmez kilo aldırır mı? Hangi pekmez daha yararlı? Dut pekmezinin faydaları nelerdir? Üzüm pekmezinin yararları nelerdir? gibi soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

Pekmezin faydaları neler?

Düzenli ve az miktarda tüketilen pekmez, insülün dürencinin düzenlemesine yardımcı olur, ancak, pekmezin üretimi sırasında yüksek ısılarla karşılaşmaması gerekiyor. Düşük ısıdaki pekmez her zaman daha sağlıklıdır. Doktorlar kronik öksürük ve yüksek ateş halinde pekmez tüketilmesini önermektedir.

PEKMEZ İÇMEK KİLO​ ALDIRIR MI?

Pekmez her ne kadar yararlı olsada fazla tüketildiği takdirde kilo aldırır. Pekmez, saf karbonhidrat olarak biliniyor. Şekerde içeren ürün yeterli kadar tüketildiğinde tatlı ihtiyacını karşılar. Ancak fazla tüketildiğinde kilo almanıza neden olur. 

PEKMEZİN YARARI NEDİR?

-Hafızayı güçlendirir,

-Kansızlığa iyi gelir,

-Spor öncesi geldiğinde enerji verir,

-İçerisindeki demir sayesinde kemik gelişimine yardımcı olur,

-Anne sütünü artırır,

-Sağlıklı beslenmenin anahtar ürünüdür,

-Sakinleştirici etkisi vardır,

-Cilt problemlerine iyi gelir,

-Çocuklarda zeka gelişimine yardımcı olur,

ÜZÜM PEKMEZİ ZAYIFLATIR MI?

Üzüm pekmezi ne kadar sağlıklı olsada kalori miktarını ayarlamamız gerekir. 1 yemek kaşığı üzüm pekmezinin 62 kalori olduğunu unutmamalıyız. Her gün düzenli az miktarda yiyeceğimiz pekmez, sindirim sisteminden, beyin gelişimine kadar birçok faydası bulunur. Üzüm pekmez kilo aldırır mı? sorusunun cevabı ise birçok faydası olsa da  fazla tüketimi kilo alımına sebep olabilmektedir. 

Pekmezin faydaları neler? Pekmez kilo aldırır mı?

EN YARARLI PEKMEZ HANGİSİ?

Keçiboynuzu pekmezi

-Özellikle keçiboynuzu pekmezinde bulunan demir vücut için oldukça yararlıdır.  Ege ve Akdeniz yöresine özgü bir pekmek olan keçiboynuzu, 

Pekmezin faydaları neler? Pekmez kilo aldırır mı?

Üzüm pekmezi

-Üzüm pekmezi, yüksek oranda kalsiyum içerdiğinden vücutta antioksidan görevi görür ve birçok hastalığa iyi gelir. 

Dut pekmezi

-Dut pekmezi yüksek oranda besleyici içeriğiyle hastalıklarda işfa niyetine kullanılır. İçeriğinde karbonhidrat, lif, yağ ve protein bulunan dut pekmezi, antioksidan özellikliğiyle sıkça tercih edilir. 

Pekmezin faydaları neler? Pekmez kilo aldırır mı?

PEKMEZİN GERÇEK OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR?

Pekmezin üzerine dökeceğimiz, su eğer su ile karışıp rengini veriyorsa gerçek pekmez, suyu dökerken pekmez dipte kalıyor ise bu durumda şekerden yapılmıştır

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...