Tgrt Haber

PKK’lı teröristlerden Bahçesaray Kaymakamlığı’na saldırı

07 Temmuz 2016 15:35 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:13
PKK’lı teröristlerden Bahçesaray Kaymakamlığı’na saldırı

Van’ın Bahçesaray Kaymakamlığına dün gece PKK’lı teröristler roketatar ve otomatik silahlarla ateş açtı. Saldırıya askerin anında karşılık vermesi üzerine teröristler kaçtı.

Bahçesaray Kaymakamlığı’na dün gece PKK’lı teröristler tarafından roketatar ve otomatik silahlarla saldırı düzenledi. Yapılan saldırıya güvenlik güçleri anında karşılık verdi. Çatışma sırasında teröristlerin attığı 2 roketatar mermisinden biri kaymakamlık makam odasına düştü. 
 
Çatışma bölgesine takviye birliklerin sevk edilmesiyle, 5- 6 kisi oldukları tahmin edilen teröristler kaçtı. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyon sürüyor.
 
MAKAM ODASI HASAR GÖRDÜ
 
PKK’lı teröristlerin dün gece yaptıkları saldırıda Kaymakamın makam odası hasar gördü. Otomatik silahlarla ateş açılmasının ardından atılan roketatar mermilerinden biri pencereden Kaymakamın makam odasına düştü. Rekotatar mermisinin içerde inflak etmesi sonucu ise odanın tavanı ve mobilyalarında hasar meydana geldi. Saldırıya polisler ile askerlerin anında karşılık vermesinden sonra kaçan 5-6 teröristin etkisiz hale getirilmesi için bölgede başlatılan hava destekli operasyon ise sürüyor.
VALİLİK: İKİ AYRI NOKTADAN SALDIRDILAR
 Van Valiliği, PKK'lı teröristlerin Bahçesaray Kaymakamlığı'na yaptığı saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:  "İlimiz Bahçesaray İlçesinde Emniyet Amirliği Hizmet Binası'nın da yer aldığı Hükümet Konağına 06.07.2016 günü saat 21.55 sıralarında 6-8 kişi olduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarınca iki ayrı noktadan roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirilmiştir. Saldırıya, mevcut güvenlik kuvvetlerimiz ve özel harekat unsurlarımızca anında karşılık verilerek saldırı püskürtülmüştür. Saldırı sonucu hizmet binalarının isabet alan bazı noktalarında maddi hasar meydana gelmiştir. Saldırı sonrası kaçan bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi amacıyla güvenlik güçlerimizce geniş çaplı operasyon başlatılmıştır.Olayla ilgili soruşturma sürdürülmektedir."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...