Tgrt Haber

PKK‘nın Varto sorumlusu yakalandı

19 Eylül 2015 11:19 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:15
PKK‘nın Varto sorumlusu yakalandı

Şehit Binbaşı Kulaksız operasyonu terör örgütüne ağır darbe vurdu. Roketatarla poz veren PKK, Varto sorumlusunun yakalanması, örgütü paniğe sürüklerken, iç savaşın startını veren hainlerin Viranşehir oyunu da tutmadı.

Şehit Binbaşı Kulaksız'ın adının verildiği operasyonda terör örgütüne ağır darbe vuruldu. Kazdığı hendeklerde roketatarla poz veren PKK Varto sorumlusunun yakalanması, örgütü paniğe sürükledi. Muş'un Varto İlçesi'nde PKK terör örgütüne yönelik operasyonda, örgütün "özerklik" ilan ettiği dönemde kazdığı hendekler arkasında roketatarla poz veren ve emniyet güçlerine roketli saldırı düzenleyen bir terörist yaralı yakalandı. 
En azılı terörist yakalandı
Teröristin her akşam köylere giderek silahlı propaganda yaptığı, köy komiteleri kurulması için halkı zorladığı, bölgede kandırdığı gençlerle sürekli yol kesme eylemleri gerçekleştirdiği öğrenildi. Güvenlik güçleri ilçede Şehit Binbaşı Aslan Kulaksız'ın adının verildiği operasyonda ayrıca 4 teröristi öldürürken, cesetlerinin diğer PKK'lılar tarafından kaçırıldığı belirlendi. 

ÖRGÜT ŞOKTA

Teröristin ele geçirilmesinin, bölgedeki teröristler arasında büyük şok etkisi oluşturduğu ifade edildi. Teröristin yakalanmasının, örgüt mensupları arasındaki telsizle görüşmeleri sırasında defalarca teyit edilmesine çalışıldığı tespit edildi. Varto ve civarında isyana çağırdığı halka yoğun baskı yaptığı ifade edilen teröristin yakalanmasının, Varto halkı tarafından 

"Büyük bir beladan kurtulduk. Allah devletimize zeval vermesin" şeklinde değerlendirildiği öğrenildi.

Örgütün Viranşehir oyunu bozuldu

Cizre'de amacına ulaşamayan terör örgütü Viranşehir'deki planına HDP'yi de dahil etti. HDP mitingine bombalı saldırı düzenlemeye teşebbüs eden terör örgütü PKK, iç savaşın startını Viranşehir'den verecekti.

Cizre’de amacına ulaşamayan terör örgütü PKK’nın bir sonraki planı ise Viranşehir ayaklanmasıydı. İstihbarat raporlarına göre örgüt, Cizre’de oynadığı oyunun aynısını Viranşehir’de gerçekleştirerek ‘özerklik’ ilanı yapacaktı. Bunun için ise Viranşehir’de HDP mitinginde patlatılacak bombayı kullanacaktı. Ortalığı kana bulayan örgüt burada ‘Devlet Kürtleri öldürüyor” propagandasıyla halk ayaklanmasının startını verecekti. Urfa’ya giden milletvekilleri Osman Baydemir, Leyla Güven, İbrahim Ayhan bu kargaşada aktif rol alacaktı.

DEVLETİN GÜCÜ GÖSTERİLDİ

İstihbarat üzerine Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı tüm ekipler ilçede olağanüstü önlemler aldı. Tüm kritik noktalar kontrol altına alındı. PKK’ya devletin gücü tüm ağırlığıyla gösterildi. Bir hafta önce örgütün kritik 9 ismi gözaltına alındı ve tutuklandı. Bu hamleyle örgütün tüm planları sekteye uğradı. Dün de PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik 32 adrese eşzamanlı operasyonlar sonucu 17 kişinin gözaltına alınması PKK’nın Viranşehir tuzağını tamamen bozdu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...