Tgrt Haber

Pratik zekalılar resimde kaç tane yüz olduğunu hemen buluyor: Cevabı duyunca çok şaşıracaksınız!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
13 Ekim 2022 09:30 - Güncelleme : 13 Ekim 2022 11:49
Pratik zekalılar resimde kaç tane yüz olduğunu hemen buluyor: Cevabı duyunca çok şaşıracaksınız!

Optik illüzyonlar beyinle oyun oynama konusunda çizilmiş ustalardır. Birçok uzman, kişinin algısını ve kavrama yetisini çözmek için optik illüzyonları öneriyor. Bugün yayınladığımız görsel yanılsama ise algınızın niteliğine ve zekanızın pratik oluşuna dayanıyor.

Optik yanılsama​ problemleri, zihni meşgul ettikleri ve bilişsel becerileri geliştirmeye yardımcı oldukları için önemlidir. Bu görselde gördüğünüz bir kadın portresi istenilenden çok daha fazlasını anlatıyor. Optik illüzyonlarda dikkat​ edilmesi gereken sizden istenilene odaklanmanız ve resmi görselden bağımsız olarak da ele alabilmenizdir. Konunun uzmanları, resmi çözümleyebilenlerin pratik bir zekaya ve hızlı bir kavrama yetisine sahip olduğunu belirtiyor. Hazırsanız başlayabilirsiniz.

BEYİN​ VE GÖZLER ARASINDAKİ İLETİŞİM

Görüntü bir kadının yüzünü gösteriyor. Burada istenen ise resimdeki yüzlerin sayısını bulmak. Görev son derece basit görünüyor, ancak bunun zor bir görev olduğu konusunda sizi uyarmalıyız. Beyin ve gözler arasındaki iletişim, kişinin gördüklerini optik bir illüzyon​ görüntüsünde görmesini sağlar. Gözler, görüntüyü yakalıyor ve bilgiyi beyne iletiyor. Ancak göz bir optik illüzyon sorusuna maruz kaldığında, beyin iletilen mesajı anlayamayabiliyor. Bu gibi durumlarda ise beyin ile göz arasında bir iletişimsizlik meydana geliyor.

Pratik zekalılar resimde kaç tane yüz olduğunu hemen buluyor: Cevabı duyunca çok şaşıracaksınız!

DOĞRU CEVAP

Doğru cevap yüz sayısının sıfır “0” olduğudur. Buna şaşırabilirsiniz ancak doğru duydunuz. Görüntü optik bir illüzyondur ve kişinin algısına göre farklılık gösterse de ortada sayılabilmesi için yarım değil tam bir yüz olması gereklidir. Yukarıda bahsettiğimiz gibi burada dikkat edilmesi gereken sizden istenilene odaklanmanız ve resmi görselden bağımsız olarak da ele alabilmenizdir.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...