Tgrt Haber

Pürdikkat kişilerin çözebildiği zeka testi: İnsanların yalnızca yüzde 5’i yatak odasının içindeki tacı 5 saniyede görebiliyor!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
08 Aralık 2022 08:00 - Güncelleme : 08 Aralık 2022 16:39

Herkesin farklı algıyla yaklaştığı optik illüzyonlar kendinizi tanımanız konusunda size yardımcı olan en eğlenceli testlerdir. Bugünkü optik yanılsamada, renkli bir yatak odasında gizlenmiş tacın nerede olduğunu bulmanız gerekiyor. Dikkatinizi kanıtlayabilmeniz için ise 5 saniye süreniz bulunuyor.

Optik illüzyonlar​, bazı görseller üzerinde şekillerin insanların algılama biçimine meydan okuyan, akıl almaz ve şekil değiştiren bir görüntüsüdür.  Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi pek çok türde optik illüzyon bulunur. Çalışmalar, optik yanılsamaların da psikanaliz alanının bir parçası olduğunu ve nesneleri nasıl algıladığınıza ışık tuttuğunu ortaya koyuyor. Normal bir beyinde, bir insan olaylara veya görüntülere farklı bakabilir ve her açıdan farklı bir algı​ oluşturabilir. Bugünkü örnekte ise yatak odasının içinde bir yerde saklanan tacın olduğu resimdir. Tacı 5 saniyede bulanlar son derece dikkatli ve gözlem yeteneği yüksek kişiler olduğunu kanıtlayabilir.

Pürdikkat kişilerin çözebildiği zeka testi: İnsanların yalnızca yüzde 5’i yatak odasının içindeki tacı 5 saniyede görebiliyor!

TACI BULABİLMEK İÇİN 5 SANİYE SÜRENİZ BULUNUYOR

Bu illüzyonda renkli bir yatak odası görüyorsunuz. Yatak odasında bir yerlerde bulunan taç ise 5 saniye süre içinde bulmanız gereken nesne. İnsanların sadece yüzde 5'inin bu görseldeki gizli tacı bulabildiği iddia edildi. Resmi incelecek olursak; Terlikler yatağın önünde duruyor. Yatak odası içerisinde solda yan dolaplar ve duvar rafları bulunmaktadır. Yatak odasındaki dolapların üzerine birçok obje yerleştirilmiştir. Taç ise yatağın hemen üstündeki rafta, kitaplarla bir bitki arasında saklanıyor. Kitabın rengi ile kamufle edilmiş tacı tespit etmek ilk bakışta zor olabilir. Görüntü gizli olan Taç'ı bulmaya çalışan binlerce yetişkinin kafasını kaşımasına neden oldu.

Çalışmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar zeki olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor. 

Pürdikkat kişilerin çözebildiği zeka testi: İnsanların yalnızca yüzde 5’i yatak odasının içindeki tacı 5 saniyede görebiliyor!

Algı uzmanları tarafından önerilen ve psikanalizlerin bir parçası olarak kullanılan optik illüzyon testlerini düzenli olarak çözmek hızlı kavrama yetisi üzerinde olumlu katkılar sağlıyor. Aynı şekilde pratik düşünmeyi gerektiren görsel zeka​ testlerinin de kavrama yetisi üzerinde olumlu etkileri bulunuyor.

IQ ve zeka testlerinden yararlanarak bilişsel zeka gelişimi için  TGRTHaber.aktuel  içeriklerine tıklayabilirsiniz.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...