Tgrt Haber

Rahat ve düzenli uykunun sırrı cüzdanda! Araştırmalar tek bir noktayı işaret etti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
10 Temmuz 2024 12:04 - Güncelleme : 10 Temmuz 2024 12:05
Rahat ve düzenli uykunun sırrı cüzdanda! Araştırmalar tek bir noktayı işaret etti

İngiltere'deki araştırmacılar, düzenli para biriktirmenin insanların huzurlu ve düzenli bir uyku uyumasına katkıda bulunduğunu belirtti.

İngiltere'deki Bristol Üniversitesi Kişisel Finans Araştırma Merkezi tarafından yürütülen bir araştırma, tasarruf​ yapmanın yaşam kalitesini artırdığını ortaya koydu. Araştırmada, tasarruf yapmanın kişilerin maddi konularda daha az kaygı duymasına olanak sağladığı ve bu sayede borç sıkıntısı yaşamadıkları veya beklenmedik durumlara karşı hazırlıklı oldukları belirtildi.

Aylık ufak bir miktar para biriktirmenin bile ruh sağlığına olumlu etki yaptığı ve tasarrufun insanların stressiz ve rahat uyumasını sağlayarak düzenli uyku​ alışkanlığı oluşturduğu vurgulandı.

"KENARDA PARAM VAR" 

Araştırmada ayrıca, "Kenarda param var" düşüncesinin bireylerin günlük hayatlarında daha iyimser olmalarına katkıda bulunduğu ve para biriktiren düşük gelirli insanların, tasarruf yapmayan zenginlerle aynı düzeyde memnuniyet duydukları ifade edildi.

Rahat ve düzenli uykunun sırrı cüzdanda! Araştırmalar tek bir noktayı işaret etti - 1. Resim

Bugünün dünyasında tasarruf yapmanın zor olduğuna dikkat çekilen araştırmada, her 10 kişiden 6'sının para biriktirme alışkanlığına sahip olduğu kaydedildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...