Tgrt Haber

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin ardından en geç 15 gün geçmesiyle yatar

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
06 Mart 2024 11:40 - Güncelleme : 06 Mart 2024 11:43
Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin ardından en geç 15 gün geçmesiyle yatar

İş göremezlik raporu alan pek çok kişi için önemli bir soru olan "rapor parası ne zaman yatar?" sorusu, işverenlerin raporu SGK'ya bildirmesinin ardından gündeme geliyor. Bu süreçte çalışanlar, ne zaman ve nasıl bir ödeme alacaklarını merak ediyorlar. Rapor parası nedir? Rapor parası kimlere verilir, almak için gerekli şartlar nelerdir? İşte, rapor parasıyla ilgili detaylar...

İş göremezlik raporu alan pek çok kişi için önemli bir soru olan "rapor parası ne zaman yatar?" sorusu, işverenlerin raporu SGK​'ya bildirmesinin ardından gündeme geliyor. Bu süreçte çalışanlar, ne zaman ve nasıl bir ödeme alacaklarını merak ediyorlar. Rapor parası nedir, almak için şartlar nedir?

RAPOR PARASI NE ZAMAN YATAR?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinden itibaren en geç 15 gün içinde PTT​ aracılığıyla çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu süre içinde çalışanlar, E-Devlet​ üzerinden ödemenin gerçekleşip gerçekleşmediğini takip edebilirler. Ancak bu ücretin hesaba yatırılmasının ardından en geç 2 ay içinde alınması gerekmektedir. Aksi halde, ödemeler SGK'ya geri iade edilebilir.

RAPOR PARASI NEDİR?

Rapor parası, geçici iş göremezlik durumunda olan sigortalı bir çalışanın, SGK tarafından belirlenen bir süre boyunca iş yapamadığı dönem için ödenen ücrettir. Bu durum, hastalık, iş kazası veya doğum gibi nedenlerle ortaya çıkabilir. Rapor parası, çalışanın gelir kaybını telafi etmek amacıyla verilir.

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin ardından en geç 15 gün geçmesiyle yatar - 1. Resim

RAPOR PARASI ALMAK İÇİN GEREKLİ OLAN ŞARTLAR NELER?

İş göremezlik ödeneği alabilmek için bazı şartlar bulunmaktadır. Bunlar arasında en önemlisi, iş göremezlik raporu aldığınız tarihten bir yıl öncesine kadar en az 90 gün prim ödemiş olmanız gerekmektedir. Ayrıca, aldığınız raporda hastalık teşhisi olmalı ve raporun hangi sosyal güvenlik kurumuna bildirildiğine dikkat etmelisiniz.

Rapor parası, çalışanların geçici iş göremezlik durumunda maddi açıdan desteklenmesini sağlayan bir sistemdir. Ancak, bu süreçte raporun gerekli şartları taşıması ve işverenin raporu SGK'ya bildirmesi büyük önem taşır. Bu sayede çalışanlar, hak ettikleri ödemeleri zamanında alabilirler.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...