Tgrt Haber

Hızlandırılmış zeka testi: Resimde kaç kitap olduğunu 11 saniyede bulan 120’nin üstünde IQ’ya sahip olduğunu kanıtlıyor!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
12 Aralık 2022 13:12 - Güncelleme : 12 Aralık 2022 15:26

Parkta keyifli vakit geçiren bir çiftin resmedildiği görselde, sizden istenen 11 saniye içinde kaç adet gizlenmiş kitap olduğunu bulmanızdır. Bir çeşit optik illüzyon olan bu görselde amaç zihnin ne kadar hızlı çalıştığını anlamaktır. Algı uzmanlarına göre 11 saniye içinde gizlenen kitapları bulabilen kişilerin 120 ve üzerinde IQ puanına sahip olduğu belirlenmiştir.

Zihin testlerinde problemi dikkatli şekilde analiz etmeniz, analitik ve mantıksal akıl yürütme becerilerinizi kullanarak cevaba ulaşmanızda önem taşır. Zeka testleri bilişsel zekanızı ve kavrama gücünüzü test eden sürekli çözümünde ise bu yetilerinizi güçlendiren ölçümlerdir. Beyni zorlamayı gerektiren test içerikleri aynı zamanda gelişime de katkı sağlayarak alzeimer, parkinson ve türevi beyin hastalıklarına karşı etkilidir. Bugünkü resimde parkta piknik​ yapmakta olan bir çift​ gözlemleniyor. Cevap basit gibi görünse de belirlenen süre içinde cevabı bulmak zorlayıcı olabiliyor. Hazırsanız 11 saniyelik sürenizi başlatarak IQ puanınızla ilgili fikir sahibi olabilirsiniz.

Hızlandırılmış zeka testi: Resimde kaç kitap olduğunu 11 saniyede bulan 120’nin üstünde IQ’ya sahip olduğunu kanıtlıyor!

RESİMDE KAÇ ADET KİTAP​ VAR?

Resimde bir çiftin parkın içinde güzel vakit geçirdiğini görebilirsiniz. Piknik sepetlerinde yiyecekler bulunuyor ve bir hasırın üzerinde oturuyorlar. Arkalarında geçen bir bekçi görünüyor. Cevap oldukça basit ama 11 saniyelik sürede cevabı bulmak için çok dikkatli bakmak ve gözlem yeteneği güçlü olmak gerekiyor. Gizli kitapları bulabildiyseniz tebrik ediyoruz. Bulamadıysanız cevap aşağıdadır.

Resimdeki nesnelere ve insanlara dikkatlice bakarsanız, resimde gizlenmiş tüm kitapları tanıyabileceksiniz. Öyleyse bu görseldeki gizli kitapları belirleyelim:

  1. En kolay fark edilen kitap, oturan adamın elinde okuduğu kitaptır.
  2. Bir kitap bir ağacın arkasında duruyor.
  3. Piknik sepetinin içinde bir kitap bulunuyor.
  4. Parktaki çiçek çalılarının altında bir kitap görünüyor.
  5. Son kitap ise bekçinin arka cebinde bulunuyor

Yani, resmin içinde saklı 5 kitap bulunuyor. 

Hızlandırılmış zeka testi: Resimde kaç kitap olduğunu 11 saniyede bulan 120’nin üstünde IQ’ya sahip olduğunu kanıtlıyor!

Algı uzmanları tarafından önerilen ve psikanalizlerin bir parçası olarak kullanılan optik illüzyon testlerini düzenli olarak çözmek hızlı kavrama yetisi üzerinde olumlu katkılar sağlıyor.

IQ ve zeka testlerinden yararlanarak bilişsel zeka gelişimi için  TGRTHaber.aktuel  içeriklerine tıklayabilirsiniz. 

Kaynak: TGRT Haber
300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...