Tgrt Haber

Kombo zeka testi: Resimde kaç kız çocuğu olduğunu insanların sadece yüzde 2’si 10 saniyede bulabildi

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
03 Ocak 2023 08:00 - Güncelleme : 03 Ocak 2023 15:03
Kombo zeka testi: Resimde kaç kız çocuğu olduğunu insanların sadece yüzde 2’si 10 saniyede bulabildi

İşte gözlem becerilerinizi, görsel gücünüzü, muhakeme yeteneğinizi, düşünme becerilerinizi, hafıza ve işlem hızınızı, mantığınızı ve beyin gücünüzü test edecek bir zeka testi. Bu kombo bulmaca, zekanızı ne kadar iyi kullandığınızı ölmeniz mümkün.

Resimli bulmacalar, problem çözme ve eleştirel düşünme becerilerini güçlendirmeye yardımcı olur. Yanal düşünmeyi geliştirmek ve yeni bakış açısı oluşturmak için de etkilidir. Ayrıca bilişsel becerilerinizi, hafızanızı ve işlem hızınızı geliştirirler. Bu fotoğraf, İsviçreli fotoğrafçı Tiziana Vergari tarafından, Weekend Hashtag Project adlı Instagram yarışmasına gönderildi. Bu zor bir resim bulmacasıdır. Bazıları 14 kız çocuğu olduğunu bazıları ise 4 kız çocuğu gördü. Peki sizce resimde kaç tane kız çocuğu bulunuyor. Çözüm için 10 saniye süreniz var.

RESİMDE KAÇ TANE KIZ GÖRÜYORSUNUZ?

Resimdeki kız çocuklarının kaç tane olduğunu görmek ilk bakışta zor olabiliyor. Bunun için resmi biraz incelemeli ve detayları gözden geçirmelisiniz. Dikkat etmeniz gereken 10 saniye kuralını ihlal etmemeye çalışın.

Görselde kaç tane kız çocuğu olduğunu görebilenleri tebrik ediyoruz

Resme yakından ve dikkatlice bakarsanız sadece 2 kız olduğunu ancak ikisinin de yanlarındaki iki duvarda ayna bulunan bir odada oturduklarını görebilirsiniz.

Bununla birlikte, her iki ayna da birbirine bakıyor ve bu da daha fazla kız çocuğu olduğu optik bir illüzyon oluşturuyor. Bu nedenle, bu tür bulmacaları çözmek için sıra dışı düşünme ve olağanüstü gözlem becerisi gerekiyor.

Kombo zeka testi: Resimde kaç kız çocuğu olduğunu insanların sadece yüzde 2’si 10 saniyede bulabildi

Algı uzmanları tarafından önerilen ve psikanalizlerin bir parçası olarak kullanılan optik illüzyon​ testlerini düzenli çözmek hızlı kavrama yetisi üzerinde olumlu katkılar sağlıyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Niyazi Özel 3 Şubat 2023 07:39

2

35313 Ocak 2023 21:55

4

Cemile Beyza 6 Ocak 2023 11:15

Ben cevaba bakınca da göremedim ????????

lora 3 Ocak 2023 17:26

2 tane var

Sonraki Haber Yükleniyor...