Tgrt Haber

Dikkat ölçen zeka testi: Bu resimdeki 4 hatayı 10 saniye içinde 100 kişiden sadece 5’i fark etti!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
29 Kasım 2022 16:42 - Güncelleme : 29 Kasım 2022 17:32
Dikkat ölçen zeka testi: Bu resimdeki 4 hatayı 10 saniye içinde 100 kişiden sadece 5’i fark etti!

Dikkat odaklı olan bugünkü zekâ testi, yürüyüşe çıkan bir grup insanı konu alıyor. Bu görselde bazı mantıksal hatalar söz konusu. Hataları algı uzmanlarının belirlediği sürede bulabilenlerin, normalin üzerinde bir IQ puanına sahip olduğu kabul ediliyor. Hazırsanız 10 saniyelik sürenizi başlatarak resimdeki 4 hatayı aramaya başlayabilirsiniz.

Zekâ testleri genellikle matematiksel bir denklemle değil, dikkat​ ve pratik düşünmeyle çözülen bulmacalardır. Daha da önemlisi zeka testleri beyin hücreleri arasındaki bağlantıları güçlendirerek zihinsel hızı artırır ve kısa süreli belleği geliştirmenin etkili bir yoludur. Alışılmadık bir düşünme biçimi gerektiren bu tür testlerde bazen mükemmel bir nicel yaklaşım gereklidir. Söz konusu görselde yürüyüşe çıkan bir grup insan ve bazılarının da köpeklerini görüyorsunuz. Resimdeki hataları bulmanız mümkündür ancak 14 saniye içinde bulabilmek sizi zorlayabilir. Bunun için ihtiyacınız olan iyi bir görsel zeka ve dikkatli bir gözlemdir. Unutmayın, 14 saniye içinde hataları bulabilen farkını ortaya koyuyor.

Dikkat ölçen zeka testi: Bu resimdeki 4 hatayı 10 saniye içinde 100 kişiden sadece 5’i fark etti!

6 HATAYI 14 SANİYEDE BULABİLEN ZEKİ OLDUĞUNU KANITLIYOR

Resimde yürüyüşe çıkan dördü yetişkin ikisi çocuk altı kişi bulunuyor. Yetişkinlerden iki tanesi ise köpeklerini gezintiye çıkardığı görülüyor. Resimdeki hataları bulmak için detaya inmek ve bunu hızlıca yapmak gerekiyor. Görsel üzerindeki hataları bulmak zor olmasa da 14 saniye içinde çözümlemek pek kolay görünmüyor. Resimdeki hataları 14 saniye içinde bulanları tebrik ediyoruz. Bulamayanlar için ise hataları sıralıyoruz.

Sol baştaki yeşil tişörtlü adamın sağ eli belinde sol eli aşağıda olmasına rağmen gölgesinde her iki eli de belinde görünüyor.

Soldan ikinci sıradaki kırmızı kıyafetli kadının köpeğinin ipi sol elinde olmasına rağmen gölgesinde sağ elinde görünüyor.

Ortadaki yeşil tişörtlü çocukla beyaz tişörtlü kız çocuğunun gölgeleri ise yer değiştirmiş.

Soldan üçüncü sıradaki kırmızı tişörtlü adamın her iki kolu da belinde olmasına rağmen gölgesinde sol kolu aşağıda görünüyor.

Sağ baştaki mavi elbiseli kadının köpeğinin ipi sağ elinde olmasına rağmen gölgesinde sol elinde görünüyor.

Dikkat ölçen zeka testi: Bu resimdeki 4 hatayı 10 saniye içinde 100 kişiden sadece 5’i fark etti!

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gülşen 7 Aralık 2022 03:30

Kızın eteği de eksik ????

Hayalet 2 Aralık 2022 01:23

Çocuklar da hatalı görsel sahip

Zeynep30 Kasım 2022 17:51

6 hata diyorsunuz aslında 4 hata var

Asdfg30 Kasım 2022 15:57

Hatayi hatalı bulmuşsun ????

Sonraki Haber Yükleniyor...