Tgrt Haber

Resimdeki sincap sayısını bulmak için 25 saniyeniz var: Cevap sizi şaşırtabilir!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
24 Ekim 2022 09:50 - Güncelleme : 24 Ekim 2022 15:26

Optik yanılsama bilişsel düşünmeyi ve odaklanmayı geliştirmeye yardımcı olan zihin zorlayıcı problemlerdir. Ayrıca mevcut bilişsel becerilerinizin durumunu test etmek ve ölçmek için harika bir yoldur. Sonbahar ormanındaki bu görselde ağaç dallarının içinde kuşlar ve sincaplar bulunuyor. İllüzyondaki sincapların sayısını tespit etmek ise beynin seçicilik özelliğini ne kadar iyi kullandığını ortaya çıkarıyor.

Ağaçların dallarında oturan kuşları ve sincapları gösteren optik illüzyon​ basit gibi görünse de 25 saniyelik süre içinde zorlayıcı olabiliyor. Hızlı gözlem ve algılama üzerinde ölçme yapan sincap illüzyonunda sincapları 25 saniye içinde bulmak önem taşıyor. Hazırsanız 25 saniyeniz başladı. Öncesinde ise aşağıdaki dünyaca ünlü optik görsellerin videosunu inceleyebilirsiniz.

25 SANİYE SÜRE İÇİN BULMANIZ GEREKİYOR

Sonbahar renklerinden oluşan görselde sincaplarla kuşlar biraz birbirine karışmış olsa da sincapların ayırıcı özelliklerini kullanabilirsiniz. 25 saniye içinde toplam sincap sayısını bulmak için saymaktan ziyade konunun geneline bakmak işinize yarayabilir. Belirtilen süre zarfında kaç sincap olduğunu ikinci resme bakmadan bulabilenleri tebrik ediyoruz.

Resimdeki sincap sayısını bulmak için 25 saniyeniz var: Cevap sizi şaşırtabilir!

DOĞRU CEVAP

Doğru cevap 24 sincaptır. Süreyle eşit sayılabilecek sincap sayısı, sayabildiğiniz süre bandına eşit olarak dağıtılmıştır. Cevabı, verilen süreden önce bulabilenleri tebrik ediyoruz.

Resimdeki sincap sayısını bulmak için 25 saniyeniz var: Cevap sizi şaşırtabilir!

Resimdeki sincap sayısını belirlenen süre içinde çözümleyenler, pratik zekalı ve hızlı kavrama yeteneğine sahip bireyler olarak değerlendiriliyor.

Algı uzmanları, bilişsel fonksiyonlarınızın daha iyi hale gelmesi için optik illüzyon testlerinden her gün yararlanmanın öneminde söz ediyor. 

Uzmanlar tarafından belirlenen görsellerle oluşturulmuş optik illüzyon ve IQ testlerinden daha fazlasına ulaşmak için TGRTHabel.aktuel'i tıklayabilirsiniz. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...