Tgrt Haber

Sadece pratik zekaya sahip olanlar çözüyor: Resimdeki solak kişiyi 12 saniyede tespit edebilir misiniz?

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
05 Aralık 2022 12:14 - Güncelleme : 05 Aralık 2022 17:00
Sadece pratik zekaya sahip olanlar çözüyor: Resimdeki solak kişiyi 12 saniyede tespit edebilir misiniz?

Zeka testleri arasında en sevilenlerinden biri de tespit içerikli olanlardır. Doğrudan zekanızı pratik kullanıp kullanmadığınıza odaklanan bu testler, nokta atışı yapabilir. Bugünkü testimiz hızlı ve kıvrak bir zekaya sahip olup olmadığınızı ölçüyor. O halde resimdeki çalışanlardan hangisinin solak olduğunu tespit etmek için 12 saniye süreniz var…

Tespit içeren zeka testleri probleme bakarken verdiğiniz karara göre zeka seviyenizi test etmenize yardımcı olacaktır. Cevap hemen önünüzde olmayacağından, bu tür zeka oyunlarına çözüm bulma konusunda biraz farklı ve detaylı düşünmeniz gerekebilir. Söz konusu zeka testini çözerken problemi analiz etmeniz ve analitik becerilerinizi kullanarak cevaba ulaşmanız gerekiyor. Görüntüde günlük işlerini yapan beş kişi arasında solak olanı belirlemeniz için 12 saniye süreniz bulunuyor. Hazırsanız görseli incelemeye başlayabilirsiniz.

Sadece pratik zekaya sahip olanlar çözüyor: Resimdeki solak kişiyi 12 saniyede tespit edebilir misiniz?

FARKLI MESLEKLERDEKİ 5 KİŞİ ARASINDAN SOLAK OLANI BULUN

Görselde eylemlerine ve durumlarına göre beş kişi arasından kimin solak olduğuna karar vermeniz gerekiyor. Bulmacada, beş kişinin hepsi farklı görevleri yerine getiriyor. Resimde sağ elini kullanan kişi görevi sağ eliyle, sol elini kullanan kişi ise sol eliyle görevi yerine getirecektir.

Resimdeki beş kişinin hareketlerine dikkatli bakarsanız solak kişiyi tanıyabilirsiniz. Ayrıca solak kişinin asıl görevini sağ eliyle değil sol eliyle yapacağını unutma. Öyleyse, beş kişiden kimin solak olduğunu belirleyelim:

  • Çekici çiviye vuran kişisağ elini kullanıyor.
  • Odun kütüğünü kesmek için testere kullanan kişisağ elini kullanıyor.
  • Masanın üzerindeki kâğıda yazan kişisağ elini kullanıyor.
  • Resme tıklayan kişiiki elini de kullanıyor ancak sağ eliyle tıklama düğmesine basıyor.
  • Masadaki içecekleri servis eden garson​ sağ elinde tepsiyi taşıyor ama sol eliyle yemeği servis edecek. Yani, garson kesinlikle solak.

Solaklar için sağ elleriyle tepsi tutmak, sol elleriyle yemek ve içecek servisi yapmak daha kolaydır. Böylece sol eli çalışır ve sağ eli statiktir.

Sadece pratik zekaya sahip olanlar çözüyor: Resimdeki solak kişiyi 12 saniyede tespit edebilir misiniz?

Algı uzmanları tarafından önerilen ve psikanalizlerin bir parçası olarak kullanılan optik illüzyon​ testlerini düzenli olarak çözmek hızlı kavrama yetisi üzerinde olumlu katkılar sağlıyor. Aynı şekilde pratik düşünmeyi gerektiren görsel zeka testlerinin de  kavrama yetisi üzerinde olumlu etkileri bulunuyor.

IQ ve zeka testlerinden yararlanarak bilişsel zeka gelişimi için  TGRTHaber.aktuel  içeriklerine tıklayabilirsiniz.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...