Tgrt Haber

Roblox erişim engeli kararına itiraz edildi: Ne zaman açılacağı belli değil

Editör: Şeyda Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
11 Eylül 2024 09:30 - Güncelleme : 11 Eylül 2024 09:32
Roblox erişim engeli kararına itiraz edildi: Ne zaman açılacağı belli değil

Roblox, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin erişim engeli kararına itiraz edildiğini ve kullanıcıların güvenliği için yerel yetkililerle iş birliği yaptıklarını açıkladı.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) kararıyla erişime kapatılan Roblox​, 2 Eylül Pazartesi günü 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin son kararına temyiz dilekçesi verdi.

ROBLOX NE ZAMAN AÇILACAK?

Çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması sebebiyle 7 Ağustos tarihinde erişim engeli​ getirilen Roblox’un ne zaman açılacağı henüz belli değil.

Roblox erişim engeli kararına itiraz edildi: Ne zaman açılacağı belli değil - 1. Resim

ROBLOX AÇILACAK MI?

Roblox, erişim engeli kararıyla ilgili yerel yetkililerle işbirliği yaptığını belirterek, “2 Eylül 2024 günü Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin son kararına karşı bir temyiz dilekçesi verdik. Mahkeme sürecine saygı duyuyoruz ve devam eden yasal süreçler nedeniyle davanın detayları hakkında yorum yapamıyoruz.

Roblox, Türkiye’deki yerel yasa ve düzenlemelere saygı göstermektedir, kullanıcılarımızın platforma erişimini yeniden sağlamak ve Roblox kullanıcılarının güvenliğini ön planda tutmak amacıyla yerel yetkililerle iş birliği yapmaktadır.

Roblox erişim engeli kararına itiraz edildi: Ne zaman açılacağı belli değil - 2. Resim

İşbirliği ve etkileşim yoluyla, Roblox’un öğrenme ve anlamlı bağlantılar kurma platformu olarak Türk toplumunda canlı ve olumlu bir rol oynayacağına inanıyoruz. Vizyonumuz, insanların güvenli, medeni ve iyimser bir dünyada bir araya gelme şeklini yeniden tasarlamaktır.

Güvenliğe derin bir bağlılığımız var ve Topluluk Standartlarımızı uygulamak, kötü niyetli veya zararlı faaliyetleri tespit etmek ve önlemek için tasarlanmış kapsamlı bir proaktif ve önleyici güvenlik önlemlerine sahibiz.

Türkiye ve dünyanın diğer bölgelerindeki yetkililerle işbirliği yaparak, her pazarın farklı ihtiyaçlarını ele almaya ve güvenlik ve nezaket konusundaki küresel taahhüdümüzü yerine getirmeye kararlıyız.” açıklamasında bulundu.

ROBLOX NEDEN KAPATILDI?

Roblox, çocuk istismarına neden olabilecek içerikler barındırması sebebiyle ağustos ayında kapatıldı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Duruş11 Eylül 2024 09:40

Bu kadar kargaşa içinde bile Roblox kendini savunmayı başarıyor, takdir edilesi gerçekten de iyi ki var böyle platformlar

Sonraki Haber Yükleniyor...