Tgrt Haber

Rusya Türkiye'den korktu, bunu yaptı

04 Aralık 2015 18:42 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:16
Rusya Türkiye'den korktu, bunu yaptı

Rusya Devlet Duması, Anayasa Mahkemesi'ne başta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) olmak üzere uluslararası insan hakları ve özgürlüklerini koruma örgütlerinin Rusya'ya yönelik şikâyetlerle ilgili kararlarını anayasaya aykırı ilan etme hakkını verdi.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'nın bugün kabul ettiği yasaya göre, Anayasa Mahkemesi ilgili kararları ele aldığında Rusya Anayasası'nın üstünlüğü ilkesine dayanacak.

Anayasa Mahkemesi, Rusya'ya karşı yapılan şikâyet üzerine alınan kararları uygulamanın mümkün olup olmadığına karar verebilecek. Kararları Anayasa Mahkemesi'ne gönderme hakkı Rusya Devlet Başkanı ile hükümete veriliyor.

Avrupa Konseyi, Duma'nın kabul ettiği yasadan dolayı endişe duyduklarını dile getirdi.

Rusya'nın aldığı bu kararın, Türkiye'ye haksız olarak uyguladığı ambargodan doğabilecek yasal problemleri önlemek adına olduğu gelen bilgiler arasında. Yaşanan krizde Türkiye'nin haklı olduğunun ortaya çıkmasının, Rusya'yı bu kararı almaya ittiği öne sürülüyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...