Tgrt Haber

Zeka uçuran IQ testi! Sadece süper güçlü beyinler resimdeki numarayı 20 saniyede görebiliyor

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
24 Ocak 2023 09:45 - Güncelleme : 24 Ocak 2023 16:27
Zeka uçuran IQ testi! Sadece süper güçlü beyinler resimdeki numarayı 20 saniyede görebiliyor

Beyninizin çok iyi çalıştığını anlamanın en iyi yolu, zihninizi olabildiğince zorlamaktır. Bugün psikanalizlerde kullanılan bir optik illüzyonla karşı karşıyasınız. Zihnin sınırlarını zorlayan ve analitik becerilerinizi test eden bu görsel test; gözlem becerilerinizi, algı gücünüzü ve renk körü olup olmadığınızı analiz etmenin en iyi yolu!

Süper güçlü bir beyniniz mi var? Gözlem yeteneğinizin ne kadar iyi olduğunu düşünüyorsunuz? Bu akıllara durgunluk veren resimdeki gizli numarayı yalnızca yüksek IQ​'lu insanlar 20 saniyede görebiliyor. Resmedilen görsel illüzyonun tabi tutulduğu binlerce insandan sadece %1'i doğru sayıyı bulabildi. Renk körlüğünüzü, gözlem becerilerinizi, görsel algınızı, analitik becerilerinizi ve kısa süreli hafızanızı test etmek isterseniz 20 saniyelik sürenizi başlatabilirsiniz.

Zeka uçuran IQ testi! Sadece süper güçlü beyinler resimdeki numarayı 20 saniyede görebiliyor

GİZLİ NUMARAYI BULMAK İÇİN 20 SANİYE SÜRENİZ BULUNUYOR

Bu akıllara durgunluk veren optik illüzyon​ testi, müthiş bir yanılsamadan ibaret. Zihninizin ne kadar iyi çalıştığı ise tam burada devreye giriyor.

Görüntüdeki sayıyı bulmak için 20 saniye süreniz bulunuyor.

Bu resimli bulmaca, beyin gücünüzü sorgulamanıza neden olacak. Psikanalize konu olan optik illüzyona doğru cevabı verebilmek için beyninizi tekerlek üzerindeki bir hamster gibi tam güçle çalıştırmanız gerekiyor.

20 saniye içinde gizli numarayı bulmaya çalışın.

...

Bu resim bulmacasını çözerek, görseldeki farklı renkleri ayırt edebildiğiniz için renk körü olmadığınızı kanıtlayabilirsiniz.

Ayrıca gizli numarayı 20 saniye içinde bulabildiyseniz, olağanüstü yüksek gözlem yeteneğiniz, kısa süreli hafızanız, yüksek görsel algınız, analitik becerileriniz, arama ve bulma yeteneğiniz çok yüksek demektir.

20 saniyede optik illüzyonda verilen numarayı bulabilenleri tebrik ediyoruz.

Gizli numara 30'dur. Aşağıdaki resimde görebilirsiniz.

Zeka uçuran IQ testi! Sadece süper güçlü beyinler resimdeki numarayı 20 saniyede görebiliyor

Muhakeme yeteneği, mantıksal akıl yürütme, şekiller, yön testi, grafik temsil, sözel akıl yürütme vb. birçok sorunu çözmede ve analiz etmede görsel zeka çok önemli bir yer tutar. Bulmaca çözmekten, resim veya grafikleri yorumlamaktan hoşlanan insanlar; görsel IQ, gelişmiş muhakeme, dikkat ve hafıza düzeyleri daha yüksek insanlardır.

Algı uzmanları tarafından önerilen ve psikanalizlerin bir parçası olarak kullanılan optik illüzyon testlerini düzenli çözmek hızlı kavrama yetisi üzerinde olumlu katkılar sağlıyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Fatma saban 28 Ağustos 2023 16:29

30

Sonraki Haber Yükleniyor...