Sağlık Ocağı rapor verir mi? Aile hekimlerinden sağlık raporu alınır mı?
İşe yeni başlayacak kişileri ilgilendiren "sağlık raporu nasıl alınır, ne gerekli?" soruları araştırılmaya başlandı. Az, orta ve çok tehlikeli olmak üzere çeşitli iş yerlerinden istenen belgeler arasında sağlık raporu yer alır. Sağlık raporu için istenen belgeler kurumlara göre değişiklik gösterir. Sağlık raporunu göndereceğiniz kuruma göre gerekli belgeleri yanınızda bulundurmanız gerekir. Çeşitli kurumlar tarafından istenen sağlık raporları nereden ve nasıl alınır? Sağlık ocağı sağlık raporu verir mi?
İşveren kurumlar, bünyesinde çalışan kişilerden işe girmeden önce sağlık raporu ister. Bu nedenle İş Sağlığı ve Güvenliği yönetmeliği, bir çalışanın işe girmeden evvel ya da uzun süre izinli olduktan sonra işe geri dönerken sağlık raporu almasını zorunlu kılmıştır. Peki, sağlık raporu nereden alınır?
SAĞLIK OCAĞI SAĞLIK RAPORU VERİR Mİ?
Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği’nin 4. maddesi (l) bendinde de açıkta tarif edildiği gibi: Birinci basamak sağlık kuruluşları bünyelerinde çalışan resmi hekimler, kişiye yönelik düzenlenmesi öngörülen; sağlık raporu, sevk evrakı, reçete ve bunun gibi belgeleri düzenlemekle de yükümlüdürler. Hekim, gerekli gördüğü takdirde sağlık raporu yazabilir veya yazmayabilir.
Sağlık raporları nereden alınır?
- Özel hastaneler,
- Aile hekimleri,
- Özel tıp merkezleri ve polikliniklerden
SAĞLIK RAPORU NASIL ALINIR?
Sağlık raporunu ne için aldığınız önemlidir, Örneğin;
- İşe giriş raporu,
- İş göremezlik raporu,
- İlaç kullanım raporu,
- Evlilik için sağlık raporu,
- Ehliyet için sağlık raporu alabilmek için ilk olarak bir sağlık kuruluşuna başvuruda bulunmanız gerekir. Özel hastaneler, özel tıp merkezleri, poliklinikler ve aile hekimlerine sağlık raporu almak için başvurabilirsiniz.Gerekli belegeler hakkında kurumlar sizleri bilgilendirecektir.