Tgrt Haber

Sahra hastanesi ne demek? Sahra hastanesi nerelerde var?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
07 Şubat 2023 12:43 - Güncelleme : 07 Şubat 2023 13:19
Sahra hastanesi ne demek? Sahra hastanesi nerelerde var?

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hatay’da ihtiyacı karşılamak üzere seyyar sahra hastanesi kurulacağını açıklaması sonrası vatandaşlar ""Seyyar hastane ne demek, nerelerde kuruldu?" sorularını araştırmaya başladı. İşte sahra hastanelerinin içerikleri!

Bakanlık  deprem​ bölgelerine kurulması için sahra hastanesi gönderiminin de gerçekleştirildiğini duyurarak, "Depremzedelere doğrudan afet​ bölgesinde yardım sağlamak amacıyla Türkiye’ye hava yoluyla taşınabilen bir sahra hastanesi gönderildi. Hastanede çalışan 40’tan fazla uzman nitelikli tıbbi yardım sağlayacak" ifadelerine yer verdi. Peki, Sahra hastanesi ne demek? Sahra hastanesi nerelerde var?

SAHRA HASTANESİ NE DEMEK?

Yaşanan depremin en çok etkilediği illerden biri olan Hatay​'da hastaneler yıkıldı. Hatay Valisi Rahmi Doğan depremle ilgili yaptığı açıklamada, "İskenderun'daki ve Antakya'daki devlet hastaneleri yıkıldı. Polisevi de yıkıldı" ifadelerini kullandı. Yapılan açıklamada ayrıca Hatay'a sahra hastanelerinin kurulacağı bilgisi de verildi. Peki, sahra hastanesi ne demek? Sahra hastanesi, felaket veya ciddi durumlarda kullanılan, hastaların donanımlı bir hastaneye görülmeden önce yerinde müdahale edildiği geçiçi sağlık birimidir. 

Sahra hastanesi ne demek? Sahra hastanesi nerelerde var?

SAHRA HASTANESİ NERELERDE?

Acil bir hastanın anında müdahale edilmesi büyük önem arz eder. Bu sebeple sahra hastanesi ilk müdahalenin rahatça yapılabilmesi için önemlidir. Bir sahra hastanesi, genellikle taşınabilir ekipmana sahip tıp personeli ve çadırımsı (ya da şişirilebilir) binalardan oluşur. Şehirlerde kurulan sahra hastaneleri genellikle kolay erişilebilir ve görünür binalara kurulur. 

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...