Tgrt Haber

Sadece Sherlock Holmes kadar keskin zekalılar resimdeki yalancıyı 5 saniyede anlayabiliyor!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
15 Ocak 2023 11:00 - Güncelleme : 15 Ocak 2023 14:36
Sadece Sherlock Holmes kadar keskin zekalılar resimdeki yalancıyı 5 saniyede anlayabiliyor!

Bugünkü zeka testi, resimli bir bulmacadan oluşuyor. Resimde hasta olan 3 kişi görünüyor ancak bunlardan biri yalan söylüyor. Gerçek hastalardan onu ayıran özelliği bulmak için ise Sherlock Holmes kadar keskin bir zekaya ve 5 saniye süreye ihtiyacınız var!

Zeka testleri kişinin bilişsel yeteneklerini, yani problemleri çözme ve mantıksal olarak muhakeme etme yeteneğini ölçer. Sözlü, sayısal ve tam ölçekli gibi çeşitli IQ testleri vardır. Bu testler genellikle kapsamlı ve sıkıcıdır. Ancak zekanızı test etmenin eğlenceli bir yolu daha vardır. Optik illüzyonlar ve Mantık hatası​ aranan bulmacalar. Bu testlerin çözümü hem eğlenceli hem de sizi sonuca ulaştıran başarılı bir yoldur. O halde resimdeki 3 kişiden hangisinin gerçek bir hasta olmadığına karar vermek için 5 saniye süreniz var. Sizce sağlıklı olan Burcu mu, Fatoş mu, Ahmet mi?

Sadece Sherlock Holmes kadar keskin zekalılar resimdeki yalancıyı 5 saniyede anlayabiliyor!

5 SANİYE İÇİNDE YALANCI HASTAYI BULAMALISINIZ

Resimli bulmacada Burcu, Fatoş ve Ahmet’in hasta oldukları görünüyor. Burcu karnını tuttuğu ağrı çektiği, Fatoş’un sol bacağının kırık olduğu, Ahmet’in ise sağ kolunun kırık olduğu görülüyor. Bulmacada 2 kişi kesinlikle hasta ancak biri işten kaytarmak için numara yapıyor. Sizin göreviniz 5 saniye içinde 3 kişiden hangisinin yalan söylediğini bulmak. Bulmacasını mantık hatasını 5 saniye veya daha kısa sürede çözebiliyorsanız, Sherlock Holmes kadar akıllısınız demektir.

Zeka oyunlarının harika bir ruh hali yükseltici ve bilişsel kapasiteniz ile mantıksal akıl yürütme becerilerinizi geliştirdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. 

Resimde gerçekten hasta olmayan Ahmet. Çünkü görüldüğü üzere Ahmet’in sağ kolu kırık ancak telefonu sağ cebinde bulunuyor. Sadece sol koluyla hareket eden kişi telefonunu sağ cebine koymakta zorluk çeker ve bunu tercih etmez. Dolayısıyla resimdeki yalancı hasta Ahmet oluyor.

Doğru cevabı 5 saniye içinde verenleri tebrik ediyoruz.

Sadece Sherlock Holmes kadar keskin zekalılar resimdeki yalancıyı 5 saniyede anlayabiliyor!

Algı uzmanları tarafından önerilen ve psikanalizlerin bir parçası olarak kullanılan optik illüzyon​ testlerini düzenli çözmek hızlı kavrama yetisi üzerinde olumlu katkılar sağlıyor.

IQ ve zeka testlerinden yararlanarak bilişsel zeka gelişimi için  TGRTHaber.aktuel  içeriklerine tıklayabilirsiniz. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yarraaaq21 Ocak 2023 12:06

Naadanı terk etdin,Yaaranı arzularsın ahmetciğim :)

turnacan15 Ocak 2023 14:38

Ahmet oğlum derdin ne niye milleti kandırıyon

Sonraki Haber Yükleniyor...