Tgrt Haber

Netflix'ten şifre paylaşımı yasağı sonrası yeni rekor: Son 4.5 yılın en yükseğini yakaladı

Editör: Burak Kaya / Kaynak: TGRT Haber, Donanım Haber
10 Haziran 2023 11:35 - Güncelleme : 10 Haziran 2023 16:05
Netflix'ten şifre paylaşımı yasağı sonrası yeni rekor: Son 4.5 yılın en yükseğini yakaladı

İngiltere, İspanya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde şifre paylaşımını engellemeye başlayan Netflix'in abone sayısında patlama meydana geldi. Peki Türkiye'de şifre paylaşımı uygulaması ne zaman kalkacak? İşte detaylar...

Netflix​, geçtiğimiz aylarda gelir modelini engellediği gerekçesiyle kullanıcıların şifrelerini paylaşabilmelerinin önüne geçti.

Firma bu hamlesiyle birlikte kullanıcıların bir kısmından da tepki aldı ancak video içerik platformunun bu adımı işe yaramış olacak ki abone sayılarında ciddi bir artış görülüyor. 

NETFLİX'İN ŞİFRE PAYLAŞIMINI ENGELLEMESİ GELİRLERİNE NASIL YANSIDI?

Netflix şifre paylaşımın engellemek adına önce İspanya​ sonra da İngiltere ve ABD’de kullanıcıları takip etmeye başladı. Bu yüzden aynı evin dışında yaşayan kullanıcı ya 5.99 euro/8 dolar ek ödeyerek paylaşımı sürdürecek ya da kendisine yeni bir Netflix aboneliği alacaktı.

Netflix'ten şifre paylaşımı yasağı sonrası yeni rekor: Son 4.5 yılın en yükseğini yakaladı

Gelen bilgiler ikinci seçeneğin tercih edildiğini gösteriyor. Donanım Haber'in haberine göre; ABD’de şifre paylaşımının yasaklanmasından sonraki 4 günde günlük 73 bin yeni abone geldiği gözlemlendi. Bu rakam önceki 60 günlük ortalamaya göre yüzde 102 artış anlamına geliyor. Bu süreden sonraki 2 günde ise günlük 100 bin yeni abone ortalaması yakalandı. Bu da son 4.5 yıldaki en yüksek günlük yeni abone ortalaması.

Daha önce İspanya’da yaklaşık 1 milyon abonenin ek ücreti protesto etmek için aboneliklerini iptal ettikleri gündeme gelmişti. Yani kullanıcı ek ödeyerek orijinal planına farklı kişiler ekleme taraftarı değil gibi görünüyor. Şifreyi paylaşan kişiler bu nedenle kendisine yeni bir hesap açma yolunu tercih ediyor.

TÜRKİYE'DE ŞİFRE PAYLAŞIMI​ NE ZAMAN KALKACAK?

Netflix'in ilk olarak Latin Amerika'da test etmeye başladığı, ardından ise Yeni Zelanda, Kanada, Portekiz ve İspanya'da yasağını genişlettiği şifre paylaşımının Türkiye'de de yakın zamanda uygulanması bekleniyor ancak tarihe ilişkin Netflix'ten net bir açıklama gelmedi.

Kaynak: TGRT Haber, Donanım Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...