Tgrt Haber

Sivrisinekleri uzak tutan yöntem! Kokusu bile yetiyor...

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
10 Temmuz 2023 10:44 - Güncelleme : 10 Temmuz 2023 17:36
Sivrisinekleri uzak tutan yöntem! Kokusu bile yetiyor...

Yaz aylarının gelmesiyle, en büyük korkulu rüyalardan biri de sivrisinekler oldu. Sivrisinekler geceleri uykunuzu bölüyor, sesiyle sizi rahatsız ediyorsa yöntemi bu kadar basit. Kullandığınız ilaçlar etki etmiyorsa bu doğal yöntemler işinize yarayacaktır.

Hava sıcaklığının artmasıyla beraber, sivrisinekler gün yüzüne çıkmaya başladı. Hem sesleri hem de vücutta beliren kızarıklar tüm gününüzü mahfedebilir. Oxford araştırmacısı tarafından sivrisinekleri uzak tutacak yöntemler açıklandı.

SİVRİSİNEK​ İSTİLASINDAN KURTULMA YOLU BELLİ OLDU 

  • Sirkenin güçlü kokusu, sivrisineklerden kurtulabilmek için tercih edilebilir. Nitekim camların önüne sirkenin yerleştirilmesi, sivrisineklerin girişini önleyebilir.
  • Kapı eşiklerine ve pencere kenarlarına lavanta​, adaçayı, limon​ ve karanfil kokuları yerleştirilebilir. Bunun yanı sıra sarımsak ya da soğan da yerleştirilebilir. Bu sayede onlardan kurtulabilmek mümkün olabilir.
  • Ter kokusu ile ayak kokusuna geldikleri tahmin ediliyor. Bu nedenle sıklıkla duş alınması, sivrisineklerin uzaklaştırılabilmesi konusunda yardımcı olabilir.

KAHVE YÖNTEMİ

Sivrisinekleri kovmak için evde yapabileceğini en iyi doğal yöntem her gün içtiğiniz kahve olabilir. Yaz aylarının gelmesiyle beraber kara sinek ve sivri sinekleri evde artmaya başlamış olabilir. İçtiğiniz kahvenin sivrisinekleri de uzaklaştırdığını biliyor muydunuz? Kuru kahve telvesi sivrisinekleri kovmak için en doğal yollardan biridir. Kahve içtiğiniz fincanın dibinde kalan telveleri biriktirin. Metal kapta taşınan kahve telveleri yakın. Hem eviniz güzel kokacak hem de sivrisinekler giremeyecek. 

Sivrisinekleri uzak tutan yöntem! Kokusu bile yetiyor...

DOĞAL YAĞLAR 

Doğal yağları vücudunuza sürdüğünüz takdirde sivrsineklerin sizi ısırmasının önüne geçmiş olursunuz. Doğal yağlar arasında en etkili olanlar portakal, limon ve lavanta yağı yer alıyor. 

 

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...