Tgrt Haber

Sosyal medyada kullanılan #globalcallforTurkey etiketinin ne demek olduğu gündem oldu

Editör: Hüseyin Bahçıvan / Kaynak: TGRT Haber
17 Ağustos 2024 14:58 - Güncelleme : 17 Ağustos 2024 14:59

Son iki gündür Türkiye'de çıkan yangınlar nedeniyle sosyal medyada kullanıcılar #globalcallforTurkey etiketini kullanmaya başladılar. Etiketin ne demek olduğu merak edilirken konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıklama yaptı.

İzmir, Aydın, Muğla, Düzce, Karabük ve Bolu'da çıkan yangın​ nedeniyle sosyal medyada kullanıcılar #globalcallforTurkey etiketini kullanmaya başladı.

Etiketi gören diğer kullanıcılar ne anlama geldiğini merak etti.

#GLOBALCALLFORTURKEY NE DEMEK?

#globalcallforTurkey etiketi tam olarak Türkçe'ye çevrildiğinde "Türkiye için küresel çağrı" anlamına geliyor.

Sosyal medyada etiketi kullanan kullanıcılar yangınlar için diğer ülkelerden yardım istiyor. 

Sosyal medyada kullanılan #globalcallforTurkey etiketinin ne demek olduğu gündem oldu - 1. Resim

Konuyla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanıİbrahim Yumaklı​, durumun panik oluşturmak için yapıldığını belirterek vatandaşların dezenformasyona karşı vatandaşları uyardı.

Uluslararası çağrıyı gerektirecek herhangi bir hususun olmadığını belirten Bakan Yumaklı "Gece boyu hem yangınlarla mücadele ederken hem de bir organize kötülükle mücadele ediyoruz. Bu da enteresan, insan ülkesine bunu niye yapar? Uluslararası çağrılar var mesela. Bizim uluslararası çağrıyı gerektirecek herhangi bir hususumuz yok ki. Bu, neden yapılıyor? Panik oluşturmak için yapılıyor maalesef. Lütfen bizim, ilgili arkadaşların, valiliklerin açıklamalarını baz alın. İkincisi de başka tarihler, başka ülkeler, başka şehirlerdeki yangınlar sanki İzmir yangınıymış gibi servis edildi yani organize kötülük demekten başka aklıma bir şey gelmiyor açıkçası. Buradan tekrar bütün vatandaşlarımızdan bu tür dezenformasyonlara kanmamalarını, bizlerin açıklamalarını takip etmelerini özellikle rica ediyorum" dedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...