Tgrt Haber

Süleyman Soylu dokunulmazlığının kaldırılması için başvuru yaptı

Editör: Hüseyin Bahçıvan / Kaynak: TGRT HABER
01 Ağustos 2024 11:02 - Güncelleme : 22 Ağustos 2024 09:17
Süleyman Soylu dokunulmazlığının kaldırılması için başvuru yaptı

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında yapılan karalama kampanyalarından dolayı hakkaniyetin ve gerçeklerin ortaya çıkması için yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi. Soylu TBMM Başkanlığına konuyla ilgili dilekçe sundu.

Güncel olarak AK Parti​ İstanbul Milletvekili ve TBMM​ İçişleri Komisyonu Başkanı olarak görev yapan eski İçişleri BakanıSüleyman Soylu​ dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

TBMM Başkanlığına konuyla ilgili 26 Temmuz Cuma günü Soylu'nun bir dilekçe sunduğu öğrenildi.

Vatandaşlar Soylu'nun neden dokunulmazlığının kaldırılmasını istediğini merak etti.

Süleyman Soylu karalama kampanyalarının ardından dokunulmazlığı için başvurdu - 1. Resim

SÜLEYMAN SOYLU'NUN DOKUNULMAZLIĞI KALKACAK MI?

AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, TBMM'ye verdiği dilekçede dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

TBMM Başkanlığı tarafından konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Süleyman Soylu karalama kampanyalarının ardından dokunulmazlığı için başvurdu - 2. Resim

SÜLEYMAN SOYLU'NUN DOKUNULMAZLIĞI NEDEN KALDIRILIYOR?

Soylu dilekçesinde 40 yıldır siyasette aktif olarak görev aldığının altını çizerek, üstlendiği görevlerin her birinde millete hizmet etme, hesap verme ve açık olma sorumluluğunda olduğunu belirtti.

Sistematik ve organize bir şekilde karalamalarla karşı karşıya kaldığını belirten Soylu hakkaniyetin ve gerçeklerin tecellisi için dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

İnsani ve vicdani değerlerden yoksun kampanya ve saldırıların hukuken izah edilebilecek bir tarafı olmadığını belirten Soylu "Elbette ki demokrasiye ve hukuka olan bağlılığım, devletime olan sadakatim, milletimize karşı sorumluluğum ve Gazi Meclis'imizin iradesine olan saygım; yaptığımız görevlerin ve verdiğimiz mücadelelerin her bir anının doğruluğuna olan inancım gereği tüm bu karalama, iftira ve itibarsızlaştırma kampanyası karşısında, işbu yasama dokunulmazlığımın kaldırılması başvurusunda bulunulması zorunluluğu hasıl olmuştur. Görevde bulunduğum dönemlerle ilgili hakkımda yürütülen karalama, iftira ve itibarsızlaştırma kampanyaları karşısında, hakkaniyetin ve gerçeklerin tecellisi için Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve TBMM İçtüzüğünün ilgili maddeleri çerçevesinde, yasama dokunulmazlığımın kaldırılmasının gereğini arz ederim" ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu karalama kampanyalarının ardından dokunulmazlığı için başvurdu - 3. Resim

SÜLEYMAN SOYLU'NUN DİLEKÇESİ SONRASINDA AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

Soylu'nun dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili dilekçe vermesinin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz açıklama yaptı.

Açıklamasında Soylu'nun kendine özgü bir duruş sergilediğini belirterek AK Parti için çok kıymetli olduğunu belirtti.

Değerli bir devlet adamı olduğunu belirten Yılmaz "Dokunulmazlığımı da kaldırın, gerekirse hepsini' diye konuşabilecek kadar bir özgüven taşıyorum demektir. O da bir başka erdemdir. Ama bizim için çok özeldir. Çok kıymetlidir" dedi.

İçişleri Bakanlığı zamanında Türkiye2nin terörle mücadelesinde dünyanın da hayranlığını kazanan başarılı bir süreç geçirdiğini belirten Yılmaz "Bizim bakanımız, evladımız, değerimizdir" ifadelerini kullandı.

SÜLEYMAN SOYLU'NUN DOKUNULMAZLIĞI VAR MI?

Soylu'nun AK Parti İstanbul Milletvekili olduğu için dokunulmazlığı bulunuyor.

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...