Tgrt Haber

Terzi dizisi Lia kimdir, gerçek adı ne? Lilâ Gürmen hangi dizilerde oynadı?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
03 May 2023 16:49 - Güncelleme : 03 May 2023 17:39
Terzi dizisi Lia kimdir, gerçek adı ne? Lilâ Gürmen hangi dizilerde oynadı?

Başrolünde Çağatay Ulusoy'un yer aldığı Terzi dizisi 2 Mayıs tarihi itibariyle yayın hayatına başladı. 7 bölümden oluşan Terzi dizisinde birçok usta oyuncu da yer aldı. Bunlardan biri de Lia karakterini oynayan Lila Gürmen oldu.

Oyunculuk performansların konuşulduğu Terzi​ dizisi, Netflix platformunda yayınlanmaya başladı. Terzi daha ilk günden TOP 10 listesine girmeyi başardı. Peki, oyuncuları kimler? 

TERZİ DİZİSİ LİA KİMDİR, GERÇEK ADI NE?

Yıllar sonra aile evine dönen Peyami'nin işi ve geçmişi arasında verdiği mücadele konu ediliyor. 7 bölümlük diziyi izleyenler Lia karakterini araştırmaya başladı. Terzi Lia karakterini usta oyuncu Lilâ Gürmen oynuyor. 

LİLA GÜRMEN KİMDİR?

19 Şubat 1966 Ankara doğumlu olan Lila Gürmen, ailesiyle birlikte 1969 yılında Almanya'ya taşındı. Burada oyunculuğa merak saran Gürmen, oyunculuk ve tiyatro eğitimini Viyana Franz Schubert konservatuarında 1989 yılında tamamladı. İsviçre televizyonunda 'Eine Frau für Alfie' filminde ilk kez başrolde yer alan Gürmen, sonrasında peş peşe Almanya ve Avusturya'da birçok film, dizi ve tiyatro oyununda oynadı. Türkiye televizyonlarında ise ilk defa Kadir İnanır'la birlikte 'İzmir Çetesi' adlı dizide izleyici karşısına çıktı.

Terzi dizisi Lia kimdir, gerçek adı ne? Lilâ Gürmen hangi dizilerde oynadı?

TERZİ DİZİSİ KONUSU NEDİR?

Terzi Peyami, dedesinin ölümünden sonra sır gibi sakladığı akli dengesi yerinde olmayan babası Mustafa​'nın bakımını üstlenmek zorunda kalır. Hayatı boyunca sakladığı babasını İstanbul'daki hayatının tam ortasına getirir. Esvet ise istismar edildiği ilişkiden kaçmak ister. Kendi sırlarıyla Peyami'nin ve Mustafa'nın hayatına girer.

 

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...