Tgrt Haber

Tırnak törpü şekilleri! Tırnak şekilleri ve isimleri!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
03 Eylül 2022 08:47 - Güncelleme : 03 Eylül 2022 08:57
Tırnak törpü şekilleri! Tırnak şekilleri ve isimleri!

Günlük hayatta sıklıkla kullandığımız ellerimiz, gerekli bakımları yapılmadığı takdirde yıpranabilir. Ellerimizle beraber tırnaklarımıza da gereken önemi vermediğimizde çeşitli hastalıklarla karşı karşıya kalabiliriz. Günümüzde oluşan sektörlerle birlikte tırnak çeşitleri ortaya çıktı. Estetik açıdan güzel gözüken tırnaklar, gerekli bakım yapılmadığında çeşitli hastalıklara sebebiyet verir. Sektörle beraber çeşitli şekiller alan tırnaklarla ilgili vatandaşlar, "Hangi tırnak şekli eli ince gösterir? Tırnak törpü şekilleri, yuvarlak tırnak, oval tırnak, gül tırnak şekli, kısa tırnak şekilleri, lale tırnak" gibi konularını araştırmaya başladı.

Tırnak törpü şekilleri! Tırnak şekilleri ve isimleri!

Parmak yapısı, tırnakların şekline göre kimi zaman daha ince kimi zaman ise daha kalın gözükebilir. Bakım yapılmadığı takdirde kolayca kırılabilen tırnaklar, elin şeklinde değişikliğe neden olur. Tırnaklarınıza şekil vermek için gerekli olan temel şey törpüdür. Törpü ile beraber birbirinden farklı şekilerde tırnaklara sahip olabilirsiniz. Peki, badem tırnak şekli nasıl yapılır? Oval tırnak nasıl yapılır? Kare tırnak nasıl yapılır? Lale tırnak nasıl yapılır? Stiletto tırnak nasıl yapılır? 

TIRNAK TÖRPÜ ŞEKİLLERİ

- Badem tırnak , 

- Oval tırnak,

- Kare tırnak,

- Kare-oval tırnak,

- Stiletto tırnak,

-Lale tırnak ,

-Balerin tırnak

TIRNAK TÖRPÜLEME ŞEKİLLERİ

Şekil verdiğiniz tırnaklarınızda önemli olan noktalardan birisi tırnakların yan kısımlarını sivri bırakmamaktır. Eğer yan kısımları sivri bırakırsanız tırnaklarınız batabilir. Oval şekilde tırnaklara sahip olmak için törpüleme işleminde yan bölgelere yumuşak ve yavaşça uzun süre törpü uygulanır.

 BADEM TIRNAK ŞEKLİ NASIL YAPILIR?

Badem tırnak şekli, en çok tercih edilen modeldir. Elleri daha uzun göstermeye yarayan modeli elde etmek için törpü düzeni oldukça önemlidir. Tırnaklar yandan içe doğru törpülenmeli, küt törpüden uzak durulmalı. Son olarak ise tırnak yüzeyi parlatılarak son şekli verilir. 

Tırnak törpü şekilleri! Tırnak şekilleri ve isimleri!

OVAL TIRNAK ŞEKLİ NASIL YAPILIR?

Oval tırnak şeklinde en önemli detay tırnağın kenarlarının iyice törpülenip uç kısmının biraz uzun bırakılmasıdır. Günlük kullanım için en ideal tırnak şekli olan oval tırnak için tırnaklarınızın çok uzun olması gerekmez. Bu tırnak şekli elleri daha daha uzun göstermeye yardımcı olur. 

Tırnak törpü şekilleri! Tırnak şekilleri ve isimleri!

STILETTO TIRNAK NASIL YAPILIR?

Kısa ve kalın parmağa sahip kişilerin ilk tercihi olan stiletto modelinde yapılması gereken ilk aşama kenarlar iyice törpülenir ve uç kısmı üçgen şeklinde bırakılır. Böylelikle tırnak daha uzun gözükür. 

Tırnak törpü şekilleri! Tırnak şekilleri ve isimleri!

KARE TIRNAK NASIL YAPILIR?

Kare tırnağın genellikle tercih edilmesinin sebebi rahat kullanıma sahip olmasıdır. Günlük hayat karmaşasında herhangi bir takılma oaranı en az olan bu model, şık görünümü için de tercih edilir. 

Tırnak törpü şekilleri! Tırnak şekilleri ve isimleri!

BALERİN TIRNAK ŞEKLİ NASIL YAPILIR?

Balerin tırnak modeli, tırnakların daha uzun görünmesini sağlar. Tırnakların uç tarafına doğru kısalarak yapılan yapılan model, uç kısmının küt olarak törpülenmesine neden olur. Balerin tırnaklarının yapılabilmesi için tırnakların uzun olması gerekir. 

Tırnak törpü şekilleri! Tırnak şekilleri ve isimleri!

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...