Tgrt Haber

Tokyo Büyükelçiliğine Oğuzhan Ertuğrul atandı

Editör: Şeyda Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
29 Ağustos 2024 10:42 - Güncelleme : 29 Ağustos 2024 10:44
Tokyo Büyükelçiliğine Oğuzhan Ertuğrul atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Dışişleri Bakanlığı’nın çeşitli birimlerine yapılan atama kararına göre Tokyo Büyükelçiliği görevine Güney Asya İkili İlişkiler Genel Müdürü Oğuzhan Ertuğrul atandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yaptığı duyuruya göre; Türkiye’nin dış temsilciliklerinde büyükelçilik yapacak isimler arasında Güney Asya İkili İlişkiler Genel Müdürü Oğuzhan Ertuğrul yer alıyor.

TOKYO BÜYÜKELÇİSİ KİM OLDU?

29 Ağustos 2024 tarihinde Bakan Fidan’ın yaptığı duyuruyla Tokyo Büyükelçiliğine Güney Asya İkili İlişkiler Genel Müdürü Oğuzhan Ertuğrul getirildi.

Tokyo Büyükelçiliğine Oğuzhan Ertuğrul atandı - 1. Resim

OĞUZHAN ERTUĞRUL KİMDİR?

1968 yılında Siirt’te dünyaya gelen Oğuzhan Ertuğrul, üniversite hayatına Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde başladı.

Mezun olduktan bir yıl sonra Dışişleri Bakanlığı’nda kariyerine başlayan Oğuzhan Ertuğrul, 2000 yılına kadar Dışişleri Bakanlığı NATO ve Avrupa-Atlantik Güvenlik ve Savunma İşleri Genel Müdür Yardımcılığı'nda 2. Katip ve ardından 2002 yılına kadar Ahmet Necdet Sezer Cumhurbaşkanlığı'nda 2.Katip ve Başkatiplik görevlerinde yer aldı.

2002-2006 yılları arasında Washington Büyükelçiliği’nde Başkatip ve Müsteşarlık görevlerine getirilen Oğuzhan Ertuğrul, 2008 yılına kadar Amerika Genel Müdür Yardımcılığı'nda Şube Müdürü olarak kariyerine devam etti.

2012 yılına kadar NATO Daimi Temsilciliği Birinci Müsteşarı olarak görev yapan Oğuzhan Ertuğrul, sonrasında bir yıl boyunca  NATO ve Avrupa-Atlantik Güvenlik ve Savunma İşleri Genel Müdür Yardımcılığı'nda Daire Başkanlığına atandı.

2013 yılından itibaren 4 sene boyunca Dışişleri Bakanlığı'nda elçi unvanıyla NATO ve Avrupa-Atlantik Güvenlik ve Savunma İşleri Genel Müdür Yardımcısı olan Ertuğrul, bu görevinin ardından Güney Asya İkili İlişkiler Genel Müdürlüğüne görevlendirildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...