Tgrt Haber

Tren garındaki patlamanın daha büyüğü engellendi!

30 Aralık 2015 16:04 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17
Tren garındaki patlamanın daha büyüğü engellendi!

Ankara'da, yılbaşı öncesi eylem hazırlığında olduğu belirlenen iki canlı bomba yakalandı. Emniyet yetkilileri, ele geçirilen bu bombalar ile Ankara Tren Garı'nda yaşanan patlamanın daha da büyüklüğünde bir patlamanın önüne geçildiğini belirtti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Mamak ilçesi Yakup Abdal Mahallesi’nde bir eve operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda Suriye’den giriş yaptıkları belirlenen M.C. ve A.Y. isimli 2 kişi yakalandı. Zanlılarla birlikte iki adet demir çubuklarla güçlendirilmiş canlı bomba yeleği de ele geçirildi. Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, yakalanan canlı bombaların Suriye’de birçok çatışmaya girdiği belirtildi. Ayrıca Musa Canöz ve Adnan Yıldırım isimli şahısları 2 aydır takip ettikleri ve bu süreç içerisinde Kızılay çevresinde ve bazı camiilerde şahısların keşif yaptıkları bildirildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri ve Özel Harekat Polisleri ile yapılan operasyonda yakalanan 2 IŞİD üyesinin evinde 24 adet el yapımı bomba kapsülü ve demir çubuklarla güçlendirilmiş bomba bulundu. Emniyet yetkilileri, ele geçirilen bu bombalar ile Ankara Tren Garı'nda yaşanan patlamanın daha da büyüklüğünde bir patlamanın önüne geçildiğini belirtti. Ele geçirilen 24 adet bomba kapsülünde 4 bin 800 adet demir bilye kullanıldığı ifade edildi.
Zanlıların yılbaşı gecesi Kızılay Meydanı’nda veya çevredeki eğlence merkezlerinin bulunduğu sokaklarda eylem yapmayı amaçladıkları tespit edildi.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...