Tgrt Haber

TSK PKK‘yı vurdu, Almanya patriotları istedi

16 Ağustos 2015 13:47 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:16
TSK PKK‘yı vurdu, Almanya patriotları istedi

Almanya, Suriye’den gelebilecek saldırılara karşı Türkiye’nin talebiyle 2013’te konuşlandırdığı Patriotları “Suriye’den balistik füze atılması ihtimali zayıfladı” gerekçesiyle yılbaşında çekeceğini açıkladı.

Almanya Savunma Bakanlığı, Kahramanmaraş'ta konuşlandırılan Alman Patriot Hava Savunma Birliğinin görev süresinin yılbaşında tamamlanacağını açıkladı. Savunma Bakanlığının internet sitesinde yer verilen açıklamada, 250 askerin görev yaptığı birliğin vazifesinin, "Suriye'den Türkiye topraklarına balistik füze atılma ihtimalinin azalması" nedeniyle 31 Ocak 2016'da sona ereceği bildirildi. Alman Silahlı Kuvvetlerinin bölgenin istikrarı için angajmanının devam edeceği belirtilen açıklamada, 100 askerin Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ve Irak güvenlik güçlerini eğitmeyi sürdüreceği kaydedildi. 

KÜRT GÜÇLERE DESTEĞE DEVAM 

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen de NATO partnerleriyle Türkiye halkını Suriye'den füzelere karşı koruduklarını söyledi. Leyen, şunları kaydetti: "Krizlerle çalkalanan bölgede tehdit durumu başka bir odak noktası olan terör örgütü DAEŞ'e kaydı ancak Kürt ve Irak güvenlik güçlerini eğitmeye devam ederek bölgede kalacağız." 

TÜRKİYE PKK'YI VURDU, ALMANYA PATRİOTLARI İSTEDİ

Almanya, Türkiye'de konuşlu Patriot savunma sistemleri ile burada görevli 260 Alman askerini önümüzdeki aylarda çekme kararı aldı. Almanya gazetelerinden Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), Almanya'nın Türkiye'deki patriotları çekmesindeki gerçek nedenin Türkiye'nin Suriye konusunda Almanya ve ABD gibi düşünmemesi olduğunu yazdı.

Putin'den katil Esad'da tam destek

PKK'YA OPERASYONLAR ETKİLİ OLDU

Sosyal Demokrat Parti (SPD) savunma uzmanı Rainer Arnold, patriotların geri çekilmesinde PKK'ya yönelik hava operasyonlarının da etkili olduğunu savundu.

FAZ ise, hükümet kaynaklarına yakın kişilerin açıklamalarına dayanarak, Türkiye'nin PKK'ya yönelik son operasyonlarının patriotların geri çekilmesinin asıl nedeni olduğunu öne sürdü.

IŞİD'İ DE ÖNE SÜRDÜLER

Bir diğer neden olarak da, Türkiye'nin uzunca bir süre IŞİD'e karşı sınırda yeterli önlemleri almaması olarak gösteriliyor. Kahramanmaraş'taki Alman askerlerinin görev süresi bu yılın başında, 31 Ocak 2016'ya kadar uzatılmıştı. Alman birlikleri 2012 yılında Patriot savunma sistemleriyle birlikte Türkiye'ye konuşlandırılmıştı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet muti17 Ağustos 2015 01:23

Ellerinden geldiğince bize zarar vermeye çalışanlar dan bizi korumalarını beklemek en büyük akılsızlıktır, korumalarını bekleyeceğimize kendimizi onlardan nasıl koruyacağımızı düşünmemiz gerek bence!gitmeleri kalmalarından daha hayırlıdır.

Sezayi yerlikaya 16 Ağustos 2015 17:35

Alsınlar yerlisini yaparız

Bayram SALTIK16 Ağustos 2015 14:45

Bence hiç beklemeyin yılbaşını sizin oyuncaklarınıza ihtiyacımız yok .Toplayın pırıpırtınızı cıkın ülkemizden .

Sonraki Haber Yükleniyor...