Tgrt Haber

Turgay Başyayla kimdir, kaç yaşında? Turgay Başyayla evli mi?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
11 Temmuz 2023 16:03 - Güncelleme : 11 Temmuz 2023 16:46
Turgay Başyayla kimdir, kaç yaşında? Turgay Başyayla evli mi?

Kariyerine müzikle başlayan Turgay Başyayla, daha sonra oyunculuk ve sunuculuk da yaptı. Bu akşam TRT1 ekranında ilk bölümü yayınlanacak program Sen Türkülerini Söyle'de sunucu olarak yer alan Turgay Başyayla'nın hayatı merak ediliyor.

TRT1​ türkülerle dolu bir program ile bu akşam izleyici karşısına çıkacak. Yarışmacılar, jüri önünde büyük ödülü kazanmak için yarışacak. Yarışma​ programın sunculuğunu Turgay Başyayla üstlenecek. Sen Türkülerini Söyle programında yarışmak isteyenler, Whatsapp üzerinden türkü söylediği bir video göndererek başvuruda bulunabilir. 

SEN TÜRKÜLERİNİ SÖYLE PROGRAMI FORMATI NEDİR?

Sen Türkülerini Söyle programı 10 bölümden oluşuyor.  Gecenin birincisi olabilmek için sesleri ile kıyasıya mücadele edecekler. Sunuculuğunu Turgay Başyayla’nın yaptığı jürisinde Cengiz Özkan, Aysun Gültekin, Emre Yücelen, Öykü Gürman ve İsmail Altunsaray’ın bulunduğu programda türkülerini seslendirecek olan yarışmacılar gecenin birincisi olmak ve 500 bin ödüllü “Süper Final’de” yarışmaya hak kazanabilmek için en güzel performanslarını sergileyecekler.

TURGAY BAŞYAYLA KİMDİR, KAÇ YAŞINDA? 

1976 Zonguldak doğumlu Turgay Başyayla, aslen Çankırılıdır. İlköğretim ve Ortaokul eğitimini Çankırı'da tamamladıktan sonra üniversite eğitimi için İstanbul’a gelen Turgay Başyayla, Doğu Akdeniz Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler bölümü'nü başarılı bir şekilde bitirmiştir.

Turgay Başyayla’nın ilk albümü 200 yılında çıkmıştır. İlk albümü Nazlıcan adını taşıyan Turgay Başyayla Türkiye'de pek çok konsere imza attı. Sanatçı olan Turgay Başyayla bir de Şizofren Aşk adını taşıyan filmde oyuncu olarak rol almıştır.

2005 yılında "Otel İstanbul" adlı filmde rol alan ünlü şarkıcı daha sonra “Anne ya da Leyla” adını taşıyan bir filmde oynamıştır. Başyayla, 2008 yılında Kral Tv Müzik ödüllerinde yılın en iyi Türk Halk Müziği sanatçısı ödülünü alan Turgay Başyayla, 2009 yılında televizyonculuk hayatına TRT – İNT ‘de “Sıla Türküleri” programı ile başladı. Turgay Başyayla 2008 yılında Burcu Başyayla hayatını birleştirdi. Başyayla çiftinin, Ali Azem, Ömer Adin ve Mustafa Aren adında 3 oğlu vardır.

 

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...