Tgrt Haber

Türk Astrofizikçi Umut Yıldız kimdir? 21 yıldır NASA'da çalışan Umut Yıldız kaç yaşında, nereli?

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: TGRT Haber
23 Ocak 2024 17:50 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 19:03
Türk Astrofizikçi Umut Yıldız kimdir? 21 yıldır NASA'da çalışan Umut Yıldız kaç yaşında, nereli?

Türk Astrofizikçi Umut Yıldız, 21 yıldır çalıştığı NASA'dan ayrılarak Türkiye'ye gelmeye karar verdi. Peki, Türk Astrofizikçi Umut Yıldız kimdir? 21 yıldır NASA'da çalışan Umut Yıldız kaç yaşında, nereli? İşte hayatı ve kariyeri...

NASA​'dan ayrılarak Türkiye​'ye döneceğini açıklayan Türk Astrofizikçi Umut Yıldız'ın kim olduğu merak ediliyor. Adını Türkiye'de çok az uyduğumuz NASA'nın 21 yıllık çalışanı Umut Yıldız kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte detaylar...

TÜRK ASTROFİZİKÇİ UMUT YILDIZ KİMDİR?

Dr. Umut Yıldız'ın kim olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Türk Astrofizikçi Umut Yıldız, 21 yıldır çalıştığı NASA'dan ayrılarak Türkiye'ye gelmeye karar verdi. Dr. Unut Yıldız "Artık deneyimlerimi Türkiye'de değerlendirmek için NASA'dan ayrılıyorum." dedi.Peki, Astrofizikçi Umut Yıldız kimdir? Umut Yıldız kaç yaşınsa, nereli? Umut Yıldız Hangi üniversite mezunu?

UMUT YILDIZ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Dr. Umut Yıldız, 1982 yılında İstanbul​'da dünyaya geldi. Babası polis memuru olan Umut Yıldız'ın çocukluğu Karabük, Zonguldak ve Çanakkale gibi farklı şehirlerde geçti. Dr. Umut Yıldız, Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü'nü kazandı ve üniversite eğitimini 2004 yılında bitirdi. Üniversite yıllarında astronomiye olan ilgisini arttıran Yıldız, mezun olduktan sonra Hollanda'ya gitti. Groningen Üniversitesi'nde yüksek lisansını yapan başarılı astrofizkçi 2007 yılında Leiden Üniversitesi'nde doktora programına başladı. Doktorasını astrokimya ve molekül astrofiziği üzerine yaptı ve 2011 yılında doktor unvanını aldı.

2013 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne giderek NASA'nın Jet Propulsion Laboratory (JPL) adlı kurumunda göreve başladı. Yıldız, halen bu görevini yapıyor.

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...