Tgrt Haber

Türkiye'den 'Fransa' kararı

15 Temmuz 2016 14:52 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:13
Türkiye'den 'Fransa' kararı

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin Fransa'ya destek vermek için bayraklarını yarıya indireceğini açıkladı.

Başabakan Binali Yıldırım Fransa'da gerçekleştirilen kanlı saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Fransa'ya terörle mücadele konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayan Başbakan,  "NATO toplantısındaki kararla bayrakların yarıya indirilmesi kararlaştırıldı, bugün biz de bir dayanışma gösteriyoruz ve bayraklarımızı yarıya indiriyoruz" dedi.

İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları

Terör olayı dolayısıyla terörle mücadelede işbirliği halinde olacağımızı buradan ifade ediyorum. Terörle yıllardan beri mücadele eden Türkiye olarak biz hep şunu söyledik, terörün dini, imanı, milleti yok. Terörün bildiği tek şey var, öldürmek.

Kimi terör örgütlerini az günahkar kimilerini masum görmek en büyük yanlıştır. Bu yanlışlık yıllardan beri yapıldı. Terördeki çifte standart her geçen gün dünyada acı sonuçları ortaya koydu. Gerek İstanbul sldırısı gerek Fransa'daki hadise dayanışmayı da ortaya koydu.

BAYRAKLARI YARIYA İNDİRECEĞİZ

İstanbul'da nasıl bütün dünya terörü lanetlediyse bugün Fransa'da yaşanan da da artık dünya teröre karşı tek yürek olmayı sürdürmek konusunda bir kez daha kararlılık gösteriyor.

Terör ataklarına karşı tedbirlerini almaya devam ediyor. NATO toplantısındaki kararla bayrakların yarıya indirilmesi kararlaştırıldı, bugün biz de bir dayanışma gösteriyoruz.

HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALIYORUZ

Fransa'nın Türkiye'deki büyükelçilik ve konsolosluklarını kapatmasını hatırlatılması üzerine Yıldırım, "İstanbul terörün hedef merkezlerinden biri. O yüzden bütün güvenlik birimlerimiz terör ataklarına karşı tedbirlerini almaya devam ediyor. Tedbirler en üst düzeyde alınacak ama takdir edersiniz ki istemesek de zaman zaman terör hadiseleri meydana geliyor. Terörün kimi ne zaman vuracağı belli olmaz. Fransızların bu kadar titizlenmesi, Türkiye'de tedbir alması yeterli olmadı. Terör Fransa'nın kalbinde kendisini gösterdi. O yüzden o ülke güvenli bu ülke güvensiz gibi değerlendirmeler anlam ifade etmiyor" dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...