Üniversite kayıt için gerekli olan belgeler arasında diploma ve 12 adet fotoğraf yer alıyor
19 Ağustos itibarıyla YKS üniversite kayıt işlemleri başlıyor. Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği elektronik kayıt işlemleri bugün başlarken adaylar üniversite kayıt için gerekli belgeler neler araştırdı. E kayıt işlemleri 21 Ağustos'a kadar sürecek.
Yerleştirme sonuçlarının erişime açılmasının ardından milyonlarca öğrenci kayıt işlemlerini yapmaya başlıyor. Üniversite kaydı için ne gerekli 2024 merak edilirken e devlet üzerinden elektronik kayıtlar gerçekleştirilebiliyor.
ÜNİVERSİTE KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?
2024-YKS süreci tamamlanırken adaylar e-Devlet üzerinden veya üniversitelerin kayıt merkezlerinden kayıtlarını yapılabilecek.
Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
Yükseköğretim kurumlarına kayıt işlemlerinde öğrencinin YÖKSİS veri tabanında başka bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olduğunun tespit edilmesi halinde aynı düzeyde örgün bir programa kayıt yaptırmaması halinde ortaöğretim diplomasının aslı olmadan da kaydı yapılarak daha önce kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan bu bilgi teyit edilecektir.
Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
Yükseköğretim kurumları tarafından talep edilmesi durumunda 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge
ÜNİVERSİTE E KAYIT SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?
e- Kayıt işlemleri 19 Ağustos'ta başlayıp 21 Ağustos'ta sona ererken saat hakkında bilgilendirme yapılmadı.
Kayıt işlemleri bugün başlıyor ve 23 Ağustos'a kadar devam ediyor.
YKS ÜNİVERSİTE EK TERCİHLER NE ZAMAN ÖSYM 2024?
Bugün itibarıyla başlayan kayıt süreci 23 Ağustos'ta sona erecek ve ardından boş kontenjanlar netleşecek.
Kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından boş kontenjanlar erişime açılırken herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar ek tercih yapacak.