Tgrt Haber

Üniversite mazeretli kayıt başvuruları 26 Ağustos Pazartesi günü başlayacak

Editör: Şeyda Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
23 Ağustos 2024 08:38 - Güncelleme : 26 Ağustos 2024 15:02
Üniversite mazeretli kayıt başvuruları 26 Ağustos Pazartesi günü başlayacak

Üniversite kayıt işlemlerinin 23 Ağustos Cuma (bugün) sona ermesiyle mazeretli kayıt başvuruları bugün başladı. Üniversite mazeret kayıtları, 26 Ağustos Pazartesi-2 Eylül Pazartesi günleri arasında yapılabilecek.

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla başlayan üniversite kayıt maratonunun bugün sona ermesiyle beraber mazeretli kayıt başvuruları 26 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde yapılabilecek. 2 Eylül'den sonraki başvurular için ise herhangi bir kayıt işlemi yapılmayacak.

ÜNİVERSİTE MAZERETLİ KAYITLAR NE ZAMAN YAPILACAK? 

2024 üniversite kayıtlarının 23 Ağustos Cuma (bugün) sona ermesiyle beraber mazeretli kayıt başvuruları 26 Ağustos Pazartesi ile 2 Eylül Pazartesi günleri arasında yapılabilecek. 2 Eylül'den sonraki başvurular için ise herhangi bir kayıt işlemi yapılmayacak.

Üniversite mazeretli kayıt başvuruları 26 Ağustos Pazartesi günü başlayacak - 1. Resim

ÜNİVERSİTE MAZERET KAYITLARI NASIL YAPILACAK?

YKS sonuçlarına göre bir bölüme kayıt hakkı kazanan ancak herhangi bir sebeple kayıt yaptıramayan öğrenciler için üniversite mazeret kaydı hakkı tanındı. 

Öğrenciler, e-Devlet üzerinden ya da üniversitelerin kayıt noktalarından kayıtlarını yapabilecek.

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHİNİ KAÇIRDIM NE YAPMALIYIM?

Üniversite kayıt tarihini kaçıran veya unutan öğrenciler, yerleştiği üniversitelerin rektörlüklerine durumu açıklayan bir dilekçe ile başvuruda bulunmalıdır. Başvurusu rektörlükler tarafından kabul edilen öğrenciler, 26 Ağustos itibarıyla mazeretli kayıt başvurusunda bulunabilir.

Üniversite mazeretli kayıt başvuruları 26 Ağustos Pazartesi günü başlayacak - 2. Resim

ÜNİVERSİTE KAYIT YAPILMAZSA NE OLUR?

Ders kayıt işlemini gerçekleştirmeyen öğrenciler derslere devam edemez, sınavlara giremez, öğrencilik haklarından yararlanamaz.

ÜNİVERSİTE KAYIT İÇİN ÜNİVERSİTEYE GİTMEK ŞART MI?

Öğrenciler, kayıt işlemlerini üniversiteye giderek veya elektronik ortamda gerçekleştirebilir. Elektronik kayıt işlemini tamamlayan adayların ayrıca üniversitelerine giderek kayıt yaptırmalarına gerek yoktur.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...