Tgrt Haber

Ünlü psikolog Adler’in çok konuşulan kişilik analizi: Ailenin kaçıncı çocuğu olduğunuz karakterinizi okuyor!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
24 Ekim 2022 07:45 - Güncelleme : 24 Ekim 2022 15:31

Küçük kardeşlerin şımarık, en büyük kardeşlerin ise sorumluluk bilincinde olduğu kanısı, ünlü psikolog Aldred Adler’e göre sadece birer klişeden ibaret. Bilime göre ailedeki yeriniz, karakteriniz hakkında düşündüğünüzden çok daha fazlasını söylüyor. Bu konuyla ilgili Avusturyalı ünlü psikolog Aldred Adler’in yıllar öncesine dayanan önemli bir çalışması bile bulunuyor.

1920'lerde, ünlü psikanalizci Sigmund Freud ile yakın bir şekilde çalıştığı Avusturyalı psikolog Aldred Adler, doğum sırasının kişilik​ hakkında önemli ipuçları verdiğine dair bir teoride bulundu. Sonraki zamanlarda bilim çevrelerinde de kabul gören araştırmaya göre doğum sıralaması kişilerin karakteri üzerinde büyük bir etkiye ve tanımlamaya sahiptir. Peki, siz ailenin kaçıncı çocuğusunuz? İşte Adler'in doğum sırasıyla özdeşleşen kişilik analizi...

İLK ÇOCUK

Başlangıçta, ilk ve en büyük çocuk tek olduğundan Adler'e göre üzerindeki etki çok fazladır ve ebeveynlerinin tüm dikkatini alır. Sonra gelen erkek ya da kız kardeş konumlarını büyük ölçüde değişir. Bu nedenle ilk çocuklarda kompleks ve güvensizlik duygusu diğerlerine nazaran daha yoğundur. Bu onların çocukluk ve ergenlik döneminde mücadele ettikleri bir durumdur ve savunma mekanizmaları gelişmiştir. Olumlu yönleri ise erken yaşta hissettikleri sorumluluk duygusu sonraki yaşamlarında onlara iyi bir lider olma yolu açar. Önemli özellikler: mükemmeliyetçi, hırslı, temkinli, ilgili ve güvenilir olmaları.

ORTANCA

Adler'e göre ortanca çocuk çok ilgi görse de genel anlamda şımarık olmaz. Ortanca kardeşlerin belirgin özelliğinden birisi rekabetçi oluşlarıdır. Daha büyük bir ailede, ortanca çocuklar daha az görünür olabilir. Genel anlamda uyumlu ve sakin bir yapıya sahip, ancak güçlü ve başarılıdırlar. Özgürlüklerine daha düşkün ve kendi başlarına bir işi başarma konusunda gayet iyidirler. Önemli özellikler: sosyal, mükemmeliyetçi, uyumlu, bağımsız ve özgüveni yüksek kimselerdir.

Ünlü psikolog Adler’in çok konuşulan kişilik analizi: Ailenin kaçıncı çocuğu olduğunuz karakterinizi okuyor!

KÜÇÜK

Adler'e göre ebeveynleri tarafından hep bi denetlenmeye maruz kaldığından biraz daha zayıf ve kırılgan yapıdadır. Bu durumdan kaynaklı öfkeleri daha yüksek hayal kırıklığı yaşamaya daha meyillidirler. Biraz da rahatlarına düşkün olan küçük çocukların merhamet duyguları daha gelişmiştir. Ancak benmerkezci özellikleri bazen küçük kardeşleri müşkül duruma düşürebilir. Önemli özellikler: çekici, karmaşık olmayan, benmerkezci, sosyal, anaç ve alıngan.

Uzman önerisi:

Optik illüzyon testleriyle görsel zekanızı daha iyi kullanabilir, bilişsel becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Algı uzmanları IQ gelişimi için her gün optik illüzyon testleri deneyimlemeyi öneriyor.

Uzmanlar tarafından belirlenen görsellerle oluşturulmuş optik illüzyon ve IQ testlerinden daha fazlasına ulaşmak için TGRTHabel.aktuel'i tıklayabilirsiniz.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...