Tgrt Haber

Yapay zeka ve CNC'ye rağmen el emeğiyle eser üretiyor: Torna ustası eski başkan!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
09 Haziran 2024 00:21 - Güncelleme : 09 Haziran 2024 00:24
Yapay zeka ve CNC'ye rağmen el emeğiyle eser üretiyor: Torna ustası eski başkan!

Erzincan'da 5 yıl boyunca İl Genel Meclisi Başkanlığı görevini yürüten Bekir Yıldız, siyasete ara vererek yarım asırlık mesleğine geri döndü. Torna ustalığına gönül veren Yıldız, eski usul operatör marifetiyle torna makinelerinde eşsiz işçilikler çıkarmaya devam ediyor.

Erzincan’da önceki dönem İl Genel Meclis Başkanı Bekir Yıldız, Erzincan’a hizmet ettiği 5 yılın ardından yarım asırdır yaptığı torna ustalığına geri döndü. Yapay zeka ve CNC makinelerinin yaygınlaştığı bir dönemde, Yıldız ustalığını geleneksel yöntemlerle sürdürmeyi tercih ediyor. Bu sayede, el emeğinin ve tecrübenin önemini de gözler önüne seriyor.

Yapay zeka ve CNC'ye rağmen el emeğiyle eser üretiyor: Torna ustası eski başkan! - 1. Resim

“YILLARIN TECRÜBESİYLE İŞİNİN BAŞINDA”

Erzincan​ Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emre Canpolat, Yıldız'ı işyerinde ziyaret ederek iltifatlarını iletti. Canpolat, “Gönüllerde hoş bir seda bırakarak Erzincan’a hizmet yarışında bayrağı mevcut dönem başkan ve üyelerimize bırakan ve yılların tecrübesiyle işinin başında olan Bekir Başkanımıza kolaylıklar diliyoruz.” dedi.

Bekir Yıldız'ın hikayesi, geleneksel el sanatlarının önemini ve tutkunun gücünü bir kez daha hatırlattı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...