Tgrt Haber

Yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde açılış dersi, "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" olacak

Editör: Şeyda Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
09 Eylül 2024 08:23 - Güncelleme : 09 Eylül 2024 08:25
Yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde açılış dersi, "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" olacak

Yeni eğitim-öğretim yılı bugün “Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” temasıyla hazırlanan açılış dersiyle başlayacak.

Tüm kademelerde 20 milyondan fazla öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen için yaz tatilinin ardından 2024-2025 eğitim-öğretim dönemi, 74 bine yakın okul ve 750 bine yakın derslikte başlatılacak.

YENİ ÖĞRETİM YILININ AÇILIŞ DERSİ NE?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim okullarında Yeni eğitim-öğretim yılı “Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” temasıyla hazırlanan açılış dersiyle başlayacak.

Yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde açılış dersi,

BUGÜN OKULLARDA SAYGI DURUŞUNDA BULUNULACAK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yaptığı açıklamaya göre Tunceli'de meydana gelen trafik kazasında şehit olan 4 asker için eğitim-öğretim yılının açılışında okullarda bayrak töreni öncesinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak.

YENİ MÜFREDATTA NELER VAR?

Milli Eğitim Bakanlığı​ tarafından hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamındaki yeni müfredat​, anasınıfı ile 1, 5 ve 9. sınıflarda ilk kez uygulanacak. Yeni müfredat ile ders içerikleri yüzde 35 sadeleştirildi.

Yeni müfredat ile ders içerikleri yüzde 35 sadeleştirilirken bakanlık tarafından hazırlanan "beceri örgüsü" temelli ders kitapları okutulacak. Yeni müfredat doğrultusunda hazırlanan yeni kitaplarda, karekodlar içerisinde etkinlikler, animasyonlar, simülasyonlar, dijital tarih, artırılmış gerçeklik ve yapay zekayla desteklenmiş uygulamalar sayesinde öğrenciler yardımcı kaynağa ihtiyaç duymadan bilgileri kolaylıkla öğrenebilecek.

Yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde açılış dersi,

SPOR ORTAOKULLARI AÇILDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan projede; öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi ve yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi amacıyla 9 ilde belirlenen 9 spor lisesi olarak kabul edilen ülkenin ilk spor ortaokulları yeni 
eğitim-öğretim dönemi itibarıyla öğrenci kabul edecek.

ORTAK SINAVLAR HANGİ SINIFLAR İÇİN GEÇERLİ?

Geçen yıl 6 ve 9. sınıflarda Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı ile Matematik derslerinde yapılan ülke genelinde ortak sınav uygulaması bu yıl 7. ve 10. sınıflarda da uygulanacak.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe 9 Eylül 2024 08:27

Yeni eğitim öğretim yılına böyle bir tema ile başlamak güzel olmuş vatan sevgisi önemli

Sonraki Haber Yükleniyor...