Tgrt Haber

Yeşil pasaport nasıl alınır? 2024 yeşil pasaport alma rehberi: pasaport süresi uzatma, ücreti ve gerekli evraklar nedir? Pasaport randevusu nasıl alınır?

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
06 Ocak 2024 14:55 - Güncelleme : 06 Ocak 2024 15:05
Yeşil pasaport nasıl alınır? 2024 yeşil pasaport alma rehberi: pasaport süresi uzatma, ücreti ve gerekli evraklar nedir? Pasaport randevusu nasıl alınır?

Yurt dışı seyahatlerinin vazgeçilmez belgesi olan pasaport, çeşitli türleri ve süreleriyle dikkat çekiyor. Özellikle yeşil pasaport, meslek ve dereceye göre verilen bir ayrıcalık olarak öne çıkıyor. Peki, yeşil pasaport nasıl alınır? Hangi belgeler gereklidir? İşte, detaylar...

Yurt dışı seyahatlerinin olmazsa olmazı pasaport, çeşitli renk ve türleriyle kullanıcılarına hizmet vermektedir. Bu belgeler arasında özellikle yeşil pasaport​, meslek ve dereceye göre verilen bir ayrıcalık olarak bilinir. Yeşil pasaport almak isteyenler için başvuru süreci oldukça önemlidir. İşte, yeşil pasaport almak için gerekli bilgiler:

YEŞİL PASAPORT NASIL ALINIR?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden randevu​ alınması gerekmektedir. Alo 199 çağrı merkezi veya https://randevu.nvi.gov.tr/ üzerinden randevu oluşturabilirsiniz. e-Devlet üzerinden de pasaport yenileme randevusu alabilirsiniz. Yeni Randevu butonuna tıklayarak işlemi başlatabilirsiniz.

PASAPORT HARÇ ÜCRETLERİ

Yeşil pasaport alımında harç ücretleri önemli bir faktördür. 2024 Pasaport Defter ücreti 790 TL'dir. Ayrıca pasaport süresine göre belirlenen ücretler de bulunmaktadır.

6 Ay = 2.429,30 TL

1 Yıl = 3.186,60 TL

2 Yıl = 4.702,60 TL

3 Yıl = 6.348,30 TL

3+ Yıl = 8.623,00 TL

PASAPORT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Hizmet Damgalı Pasaport Talep Formu (Düzenlendiği tarihten itibaren 60 gün geçerliliği olan)

Kamu görevlisi olmayanlar için talep formu ile birlikte görev onayı

Nüfus cüzdanı, kimlik kartı veya geçici kimlik belgesi

1 adet biometrik fotoğraf

Maliye Bakanlığınca belirlenen pasaport defter bedelinin ödenmesi

Parmak izi

18 yaş altı çocuklar için muvafakatname

Yeşil pasaport, sahiplerine ayrıcalıklı hizmet sunarken, başvuru sürecinde dikkat edilmesi gereken adımlarla alınabilir. Başvuru sırasında tüm evrakların eksiksiz olması önemlidir. Yeşil pasaport başvurusu için gerekli belgeleri tamamlayarak, seyahatlerinizde özel avantajlardan yararlanabilirsiniz.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...