Tgrt Haber

Yılan Yağı Nedir? Yılan Yağının Faydaları, Yılan Yağı Nasıl Kullanılır? Yılan Yağı Sabunu Nedir?

24 Eylül 2022 01:43 - Güncelleme : 24 Eylül 2022 01:42
Yılan Yağı Nedir? Yılan Yağının Faydaları, Yılan Yağı Nasıl Kullanılır? Yılan Yağı Sabunu Nedir?

Daha çok saç bakımı ve eklem ağrılarının tedavisinde kullanılan yılan yağı ile ilgili merak edilen tüm soruların cevabını verdiğimiz makalede: “Yılan yağı nedir?, Yılan yağının faydaları, Yılan yağı nasıl kullanılır?, Yılan yağı saç, sakal, kaş çıkartır mı?, Yılan yağının cilde faydaları nelerdir?, Yılan yağının yan etkileri var mı?, Yılan yağı sabunu ne işe yarar?, Yılan yağı nerede satılır, fiyatı ne kadar?” gibi aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını bulacaksınız. İyi okumalar diliyoruz...

Yılan​, gerek gerçek, gerekse mecazi anlamıyla kullanıldığında bile her insanda irkilmeye ve korkuya sebep olan bir sürüngendir. Çoğu insanın korktuğu hayvanlardan biri olan yılanların kendine has yetenekleri ve çok faydalı yağı vardır. Bu sebeple “yılan yağı”nı ilk kez duyanların aklında birçok soru işareti oluşuyor. İçinizden “yılan yağı yılandan mı elde ediliyor” diye geçirmiş olabilir hatta ürpermiş de olabilirsiniz. Bu sorunun cevabı nettir. Evet. Yılan yağı gerçekten de yılanlardan soğuk presle elde edilen bir yağ türüdür. 

Aslına bakacak olursak, yılan yağı 18. ve 19. yy’da Çin’den başlayarak başta yakın ülkelerde daha sonraları tüm dünyada alternatif tıp ürünü olarak kullanılmaktadır.

Yılan Yağı Nedir? Yılan Yağının Faydaları, Yılan Yağı Nasıl Kullanılır?

Yılan Yağı Nedir?

Yılan yağı: Çin’de ‘Enhydris Chinensis’ denilen su yılanından ve farklı zehirsiz yılan türlerinden elde edilen bir üründür. Günümüzde saç ve sakal sorunlarının giderilmesi için kullanılan yağ çok eski zamanlardan beri ağrı kesici​ olarak da kullanılmıştır. Soğuk presleme yöntemiyle elde edilen yılan yağı, dünyanın farklı ülkelerinde birçok cilt hastalıklarında da yaygın olarak kullanılmaktadır. 

Yılan Yağı Faydaları Nelerdir?

Tıbbi olarak yapılan araştırmalar neticesinde yılan yağında; omega 3 yağ asidi, magnezyum, Eikozapentaenoil Asit (EPA), fosfat, A ve D vitaminleri bulunmaktadır. Özellikle cilt üzerine sürüldüğünde hızlı emildiği için etkisini hemen göstermektedir.

Yılan yağının sürüldüğünde yaraları iyileştirdiği, içildiğinde ise ağrı kesici özelliği vardır. Düzenli kullanıldığında eklemlerde meydana gelen kireçlenmeyi önlemektedir. İltihap söktürücü özelliği bulunan yılan yağı beyin hücreleri üzerinde etkileri olduğu ve Alzheimer hastalığının tedavisinde kullanılabileceği yönünde kanıtlanmamış araştırmalar bulunmaktadır.

Yılan Yağı Nedir? Yılan Yağının Faydaları, Yılan Yağı Nasıl Kullanılır?

Yılan Yağının Kısa Kısa Faydaları

  • Saç, sakal ve bıyığın uzamasını sağlayan yılan yağı yıpranmış, kimyasal maddelerden dolayı zarar görmüş saç tellerini onarır. Saçların daha gür, daha parlak ve güçlü görünmesini sağlar.
  • Kellik sorununa iyi gelir. 
  • Seyrek kaşların sıklaşmasını sağlar.
  • Saç derisini yeniler, kepeklenmeyi önler.

Yılan Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Yüzyıllardır kullanılan yılan yağının cilde de oldukça faydası vardır.

Yılan yağı:

  • Cildi onarır.
  • Cildi nemlendirir ve besler.
  • Akneleri iyileştirir.
  • Sivilce oluşumuna engel olur.
  • Ciltteki iltihaplı yaraların hızlı iyileşmesini sağlar.

Yılan Yağı Nedir? Yılan Yağının Faydaları, Yılan Yağı Nasıl Kullanılır?

Yılan Yağı Yüze Sürülür Mü?

Cilde iyi gelen yılan yağını haftada 2 veya 3 kez tekrarlayarak sonuç alabilirsiniz. Özellikle çatlamış, kurumuş, cilde bir iki damla yılan yağı sürerek masaj yapabilirsiniz. Diğer taraftan, vücudunuzda eklem ağrıları yaşadığınız bölgeye sürerek olumlu sonuçlar elde edebilir, ağrı ve sızılardan kurtulabilirsiniz.

Yılan yağını iltihap tedavisi ve ağrı kesici olarak kullanacaksanız içmeyi denemeyin.

Yılan Yağı Nedir? Yılan Yağının Faydaları, Yılan Yağı Nasıl Kullanılır?

Yılan Yağının Ağrı Üzerindeki Etkileri ve Diğer Faydaları Nelerdir?

Bahsettiğimiz gibi yüzyıllardır bu yağ, romatizma tedavisinde, eklem ağrılarında kullanılmıştır. Son dönemlerde yapılan klinik araştırmalarda yağın, beyin fonksiyonlarını iyileştirdiği de ortaya çıkmıştır.

Yılan Yağı En Çok Ne İşe Yarar? Yılan Yağı Nasıl Kullanılır?

Yılan yağını farklı sorunlar için farklı kullanım şekli vardır. Örneğin yılan yağını saçlarınız için düşünüyorsanız saçınıza direk sürmemeniz gerekir.

Yılan Yağı Nedir? Yılan Yağının Faydaları, Yılan Yağı Nasıl Kullanılır? Yılan Yağı Sabunu Nedir?

Yılan yağı saçlar için tek başına kullanıldığında çok etkili olmayabilir. Normalden daha hızlı uzamasını istediğiniz saçlarınız için, zeytinyağı, badem yağı ya da Hindistan cevizi yağı ile belli bir oranda karıştırıp kullanabilirsiniz.

Örneğin, 1 tatlı kaşığı yılan yağını, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı veya badem yağı ile karıştırmanız gerekir.

Yılan yağının saçlara faydalı olması için hazırladığınız maskeyi saç diplerine parmak ucuyla 15 dakika kadar masaj yaparak iyice yedirmelisiniz. Masajdan sonra saçlarınızı bone ya da streç film yardımıyla saç ısısını muhafaza etmek için sarmanız gereklidir. İki saat sonra saçınızı ılık suyla ve şampuanla yıkamanız yeterli olacaktır. İyice durulandığından emin olduktan sonra da saçınızı kurutabilirsiniz.   

Yılan Yağı Nedir? Yılan Yağının Faydaları, Yılan Yağı Nasıl Kullanılır?

Yılan Yağı Saç Uzatır Mı? Yılan Yağı Sakal ve Kaş Çıkartır Mı?

Susam yağı, ampul E vitamini gibi farklı faydalı yağlarla birlikte yapılan maskelerde yılan yağından daha çok verim alırsınız.

Eğer saçınızın bazı bölgelerinde veya tamamında saç çıkmıyorsa parmağınızla yılan yağını birkaç damla olacak şekilde o bölgeye uygulamanız yeterli olacaktır. Yine bu işlem için de mutlaka süreklilik oldukça önemlidir.

Saçta olumlu etkiler bırakan yılan yağı sakal bölgesinde de olumlu etkisi olan bir alternatif bir tıp ürünüdür. Sakalı seyrek çıkan erkekler, daha gür çıkmasını isteyenler, yine yılan yağı maskesi yaparak sakal bölgesine uygulayabilirler.

Sakalın hacmine göre, 5, 6 damla yılan yağını parmak uçlarınızla sakalın diplerine iyice yedirip 2 saat kadar sakalınızda beklettikten sonra ılık su ile durulayabilirsiniz.

Yılan Yağı Nedir? Yılan Yağının Faydaları, Yılan Yağı Nasıl Kullanılır?

Yılan Yağı Sabunu Nedir? Faydası Var Mı? Nasıl Kullanılır?

Yağ yerine saçlarınız için yılan yağı sabunu da kullanabilirsiniz. Sabun da saçlarınıza canlılık katacak ve dökülen saçlarınızı yeniden çıkaracaktır. Bu sabunun özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Güçsüz ve zayıf saçlara güç katar.
  • Saçı uzatır.
  • Saçları besler.

Sabunun kullanımı da gayet basit. Önce saçınızı şampuanınız ile yıkayın. Daha sonra yılan yağı sabununu elinizde köpürtün ve parmak uçlarınızla saç diplerine masaj yaparak yedirin. Birkaç dakika bekledikten sonra durulayın. Sabun kullanmak sanırım birçok kişi için daha kolay olacaktır.

Yılan Yağı Nerede Satılır? Fiyatı Ne Kadar?

Yılan yağının Uzak Doğu ülkelerinde üretildiği ve bu bölgelerde çok tüketildiğini göz önüne alarak bir sakınca görmeden kullanmanız doğru değil. Çünkü iklimi, beslenme şekli, alışkanlıkları ve oradaki insanların bağışıklık sistemi aynı değildir.

Doğrudan saça ya da cilde uygulanması sırasında kaşıntı, döküntü, kızarıklık veya anormal başka bir reaksiyon görürseniz doktorunuza başvurmanızı tavsiye ediyoruz.

Bugün yılan yağını her aktardan satın alabilmeniz mümkün. Burada satın aldığınız ürünün güvenilir yılan yağı olup olmaması çok önemli. Bu sebeple satın aldığınız ürünün içine karıştırılan yağ hakkında bilgi almaya çalışın. Kalitesinden emin olun.

Yılan yağı fiyatı, farklı markalara ve miktarına göre değişkenlik gösterebilir. Ancak 50 ila 100 TL aralığında farklı fiyat skalası vardır.

Yılan Yağı Nedir? Yılan Yağının Faydaları, Yılan Yağı Nasıl Kullanılır?

Yılan Yağının Yan Etkileri Nelerdir?

Yılan yağının bilinen hiçbir yan etkisi yoktur. Yan etkisi olmayan bir ürün olmasına rağmen kullanırken dikkatli olmayı da ihmal etmemek gerekir.

Alerjik bünyeye ve hassas cilt yapısına sahipseniz kullanım süresini kısaltmak ve deneme amaçlı birkaç gün kullanmak gibi deneyimlerde bulunmanız yerinde şifa olacaktır.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...