Tgrt Haber

YKS sınavı ertelendi mi 2023? YKS'ye kaç gün kaldı?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
09 Şubat 2023 15:06 - Güncelleme : 09 Şubat 2023 16:12
YKS sınavı ertelendi mi 2023? YKS'ye kaç gün kaldı?

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler sonrası çöken binaların enkazında mahsur kalan vatandaşlar için çalışmalar devam ediyor. Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından 10 ilde OHAL ilan edildi. Deprem nedeniyle 10 ilde okullar 2 hafta tatil edilirken, vatandaşlar "YKS sınavı ertelendi mi?" sorusunun cevabını araştırıyor.

Kahramanmaraş​'ta yaşanan deprem​ 10 ilde de etkisini göstererek büyük yıkıma neden oldu. Enkaz çalışmaları için Türkiye​'nin dört bir tarafından yardımlar gönderildi. Aralıksız devam eden kurtarma çalışmaları soğuk hava sebebiyle de zorlaşıyor. Peki, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası YKS​ iptal edilir mi? 

YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

YKS başvuru tarihleri bu yıl henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz yıl ise sınav başvuruları 11 Şubat ve 07 Mart tarihleri arasında yapılmıştı. Bu yıl gerçekleşecek seçim nedeniyle sınav takvimi hakkında açıklama yapıldı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada ise “Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır. İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir.” ifadeleri kullanıldı.

YKS sınavı ertelendi mi 2023? YKS'ye kaç gün kaldı?

YKS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından 10 ilde Ohal ilan edildi. Tüm illerde okullar yarıyıl tatili dönüşü 1 hafta daha tatil edildi. Depremden etkilenen illler arasında; Hatay, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya yer aldı. YKS sınav başvuruları ÖSYM'nin internet adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreyle yapılabilir. 
Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...